Το παράπονο των συνταξιούχων: Ο Τσίπρας μάς είπε ψέματα!

Το παράπονο των συνταξιούχων: Ο Τσίπρας μάς είπε ψέματα!

Τις πρώτες μειώσεις μετά το τρίτο μνημόνιο είδαν σήμερα εκατομμύρια συνταξιούχοι που πήγαν στα γκισέ των τραπεζών 

Το παράπονο των συνταξιούχων: Ο Τσίπρας μάς είπε ψέματα!
Τις πρώτες μειώσεις στις συντάξεις τους μετά το τρίτο μνημόνιο είδαν την Παρασκευή εκατομμύρια συνταξιούχοι, που πήγαν στα γκισέ των τραπεζών για να παραλάβουν τη σύνταξή τους.

Συγκεκριμένα, λόγω της αύξησης της παρακράτησης υπέρ ΕΟΠΥΥ, οι συντάξεις Σεπτεμβρίου του ΙΚΑ και του Δημοσίου που ξεκίνησαν να πιστώνονται από το βράδυ της Πέμπτης στους τραπεζικούς λογαριασμούς των συνταξιούχων ήταν αρκετά «ψαλιδισμένες», ενώ ανάλογες περικοπές θα υποστούν κι οι συντάξεις του ΟΑΕΕ που θα καταβληθούν την Τρίτη, 1η Σεπτεμβρίου.

Όπως δήλωσε συνταξιούχος στο protothema.gr, «η σύνταξή μου μειώθηκε κι αυτά τα χρήματα φυσικά και τα έχω ανάγκη. Είναι ντροπή μετά από τόσα χρόνια δουλειάς να μη μπορείς να ζήσεις με αξιοπρέπεια και να πεινάς».


Κλείσιμο

«Θα ήθελα οι πολιτικοί μας να λένε την αλήθεια. Είχαν πει πως δε θα πειράξουν ξανά τις συντάξεις μας. Πάλι ψέματα. Αν ήταν ειλικρινείς θα δεχόμασταν καλύτερα αυτό που περιμένουμε. Τα ψεματά τους με ενοχλούν στην υπόληψη και την αξιοπρέπειά μου. Δεν τα δέχομαι ούτε από τον κ. Τσίπρα ούτε από κανέναν άλλο», τόνισε μία συνταξιούχος που είδε τη σύνταξη της μειωμένη κατά περίπου 100 ευρώ.



Σημειώνεται πως με τις νέες μνημονιακές διατάξεις η εισφορά των συνταξιούχων υπέρ του κλάδου υγείας αυξάνεται από το 4% στο 6% στις κύριες συντάξεις, ενώ άμεση θα είναι η μείωση και στις επικουρικές συντάξεις μέσω της επιβολής της εισφοράς υπέρ υγείας 6%.

Οι μειώσεις, μάλιστα, θα επιβληθούν αναδρομικά από 1η Ιουλίου, γεγονός που σημαίνει πως τους ερχόμενους μήνες οι συνταξιούχοι θα δουν τις συντάξεις τους να «ψαλιδίζονται» εκ νέου.







Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Δείτε Επίσης