Δίωξη για ανθρωποκτονία από πρόθεση άσκησε ο εισαγγελέας στην υπόθεση Γιακουμάκη

Δίωξη για ανθρωποκτονία από πρόθεση άσκησε ο εισαγγελέας στην υπόθεση Γιακουμάκη

O δικηγόρος της οικογένειας αποκαλύπτει άγνωστες πτυχές της υπόθεσης και πως έφτασε στην ανατροπή του σεναρίου περί αυτοκτονίας του 20χρονου φοιτητή

 Δίωξη για ανθρωποκτονία από πρόθεση άσκησε ο εισαγγελέας στην υπόθεση Γιακουμάκη
Σε κύρια ανάκριση παραπέμφθηκε η υπόθεση του άτυχου σπουδαστή από το Ρέθυμνο Βαγγέλη Γιακουμάκη, καθώς ο εισαγγελέας Πρωτοδικών άσκησε δίωξη για ανθρωποκτονία από πρόθεση, επικίνδυνες σωματικές βλάβες και παράνομη βία κατ' εξακολούθηση.
   
Ο δικηγόρος της οικογένειας Γιακουμάκη, Δημήτρης Μπούκας, ύστερα από αυτή την εξέλιξη, είπε στο Αθηναϊκό Πρακτορείο Ειδήσεων πως τίποτε δεν αποκλείεται και αναμένουμε το αποτέλεσμα της ανάκρισης.
   
Ο 20χρονος Βαγγέλης Γιακουμάκης, είχε εξαφανιστεί την Παρασκευή 6 Ιανουαρίου από τη Γαλακτοκομική Σχολή όπου φοιτούσε και βρέθηκε, 37 ημέρες μετά, νεκρός σε χωράφι της περιοχής.
Κλείσιμο

«Ήμουν βέβαιος εξ αρχής ότι το σενάριο ανθρωποκτονίας στην περίπτωση του Βαγγέλη «έπαιζε» ως πολύ πιθανό αν και όλοι τότε πριν αναλάβω την υπόθεση μιλούσαν για αυτοκτονία του νεαρού φοιτητή, χαίρομαι που αυτή η εξέλιξη με δικαιώνει και ελπίζω σύντομα να δικαιωθεί η μνήμη του Βαγγέλη όπως άλλωστε επιθυμεί και η οικογένειά του», λέει μιλώντας στο protothema.gr  ο δικηγόρος της οικογένειας Γιακουμάκη Δημήτρης Μπούκας.

«Η οικογένεια του Βαγγέλη Γιακουμάκη είναι ικανοποιημένη από αυτή την εξέλιξη, έχουμε πολύ δρόμο ακόμη βέβαια αλλά ξεκίνησε να ξετυλίγεται το νήμα της υπόθεσης επιτέλους μετά την εξέλιξη αυτή δηλαδή την παραπομπή της υπόθεσης στην κύρια ανάκριση προκειμένου να διερευνηθεί πλέον ως ανθρωποκτονία από πρόθεση», λέει ο κ. Μπούκας μιλώντας πρώτη φορά για την εξέλιξη αυτή η οποία φέρνει τα πάνω κάτω στην υπόθεση Γιακουμάκη. Σημειώνει με νόημα ότι από την αρχή εκείνος είχε την αίσθηση ότι το σενάριο δολοφονίας του νεαρού φοιτητή ήταν πάρα πολύ πιθανό παρά το γεγονός ότι στους περισσότερους υπήρχε η αίσθηση σχεδόν η βεβαιότητα όπως λέει ο ίδιος χαρακτηριστικά ότι ο Βαγγέλης αυτοκτόνησε. «Έτσι πριν λίγες ημέρες η Ασφάλεια Ιωαννίνων ολοκλήρωσε την ογκοδέστατη δικογραφία και εν συνεχεία τη διαβίβασε στην Εισαγγελία Ιωαννίνων. Ο Εισαγγελέας πλέον έχοντας στη διάθεσή του όλα τα στοιχεία που συγκεντρώθηκαν, τις μαρτυρικές καταθέσεις, τις αναλύσεις από τα εργαστήρια της ΕΛΑΣ και βέβαια την έκθεση του ιατροδικαστή τελικά παρέπεμψε την υπόθεση στην κύρια ανάκριση προκειμένου να διερευνηθεί πλέον ως ανθρωποκτονία από πρόθεση. Είναι σαφές όπως γίνεται εύκολα κατανοητό ότι η εξέλιξη αυτή είναι πολύ σοβαρή καθώς σε αυτό το στάδιο θα διερευνηθούν οι ευθύνες συγκεκριμένων προσώπων κάτι που νιώθω βέβαια ότι με δικαιώνει καθώς από την αρχή είχα πιστέψει ότι επρόκειτο για ανθρωποκτονία και ως εκ τούτου πίστεψα στην εμπλοκή ατόμων στο θάνατο του Βαγγέλη. Η οικογένεια του είναι ικανοποιημένη που η υπόθεση ξεκίνησε να προχωρά πια σε βάθος και για μία ακόμη φορά επαναλαμβάνει πως έχει εμπιστοσύνη στη Δικαιοσύνη και θεωρεί ότι το μόνο που έχει πια σημασία είναι να αποδοθούν ευθύνες και να τιμωρηθούν όσοι και αν εμπλέκονται στην υπόθεση μόνο και μόνο για τη δικαίωση της μνήμης του παιδιού τους. Μου έχει κάνει εντύπωση η αξιοπρέπειά τους και η διακριτικότητα με την οποία χειρίζονται με πρωτοφανή τρόπο το μεγάλο αυτό κακό που φυσικά σημάδεψε για πάντα όλους», καταλήγει ο κ. Μπούκας.


Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Δείτε Επίσης