Πλήρης αθώωση για όλες τις κατηγορίες

Πλήρης αθώωση για όλες τις κατηγορίες

Με αμετάκλητο απαλλακτικό βούλευμα του Συμβουλίου Πλημμελειοδικών απαλλάχθηκε ο δημοσιογράφος Θέμος Αναστασιάδης από τις κατηγορίες περί δήθεν φοροδιαφυγής κ.λπ. επτά χρόνια μετά...

Πλήρης αθώωση για όλες τις κατηγορίες
Το Συμβούλιο Πλημμελειοδικών Αθηνών με ΑΜΕΤΑΚΛΗΤΟ βούλευμά του έκρινε ότι ΕΙΝΑΙ ΑΣΤΗΡΙΚΤΗ ΚΑΘΕ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ εναντίον του Θέμου Αναστασιάδη για τις αξιόποινες πράξεις της φοροδιαφυγής και της νομιμοποίησης εσόδων από εγκληματικές δραστηριότητες κατά το οικονομικό έτος 2008 (1.1.2007-31.12.2007). 
 
Με το βούλευμα αυτό, μετά από επτά ολόκληρα χρόνια διώξεων και ανακρίσεων σε βάρος του Θέμου Αναστασιάδη για φοροδιαφυγή και νομιμοποίηση εσόδων από εγκληματική δραστηριότητα, που κατά τα κατηγορητήρια αφορούσαν το έτος 2007, αποδείχθηκε πλέον περίτρανα η ΑΛΗΘΕΙΑ που ο ίδιος δήλωνε κατηγορηματικά από την πρώτη στιγμή, ότι δηλαδή τέτοια αδικήματα δεν διαπράχθηκαν από αυτόν και είναι αθώος των κατηγοριών αυτών.  Ειδικότερα, το κείμενο του εν λόγω βουλεύματος αναφέρει τα ακόλουθα:

«...
Κλείσιμο
Από το σύνολο του αποδεικτικού υλικού που συγκεντρώθηκε από την κύρια ανάκριση, η οποία διενεργήθηκε για την υπόψη περίπτωση, και ειδικότερα από τις καταθέσεις μαρτύρων, σε συνδυασμό με όλα τα έγγραφα που προσκομίσθηκαν και την απολογία του κατηγορουμένου, προέκυψαν και κατά την κρίση του Συμβουλίου τα πραγματικά περιστατικά... 

ΓΙΑ ΤΟΥΣ ΛΟΓΟΥΣ ΑΥΤΟΥΣ 
ΑΠΟΦΑΙΝΕΤΑΙ
να μη γίνει κατηγορία σε βάρος του Θεμιστοκλή Αναστασιάδη του Βύρωνος και της Αλίκης, δημοσιογράφου, κατοίκου ..... για τις πράξεις 1) φοροδιαφυγής (υποβολή ανακριβούς δηλώσεως φόρου εισοδήματος και 2) νομιμοποίησης εσόδων εγκληματικής δραστηριότητας κατ’ επάγγελμα, πράξεις που φέρεται ότι τελέσθηκαν στην Αθήνα Αττικής κατά το οικονομικό έτος 2008 (διαχειριστική περίοδος 1.1.2007-31.12.2007...». 


Πλήρωσε, αν και δεν όφειλε

Πρόκειται για τη γνωστή υπόθεση των 5 εκατ. ευρώ, για τα οποία κατηγορήθηκε πως ήταν προϊόν φοροδιαφυγής παρόλο που δικαιολογούνταν πλήρως από τα εισοδήματά του. Παρά ταύτα, το διάστημα αυτό ο Θ. Αναστασιάδης πλήρωσε πρόστιμο στην Εφορία 1.500.000 ευρώ για «φορολογική διαφορά» μετά από τρεις αλλεπάλληλες και αντιφατικές μεταξύ τους εκθέσεις του ΣΔΟΕ. Σημειωτέον ότι η μία  έβγαζε διπλάσια φορολογική διαφορά από την άλλη, κατά συρροή, και σε καμία απ’ αυτές δεν υπήρχε διαπίστωση φοροδιαφυγής ή οποιασδήποτε άλλης φορολογικής παράβασης. Και όμως το πρόστιμο επιβλήθηκε και πληρώθηκε παρότι  τα επίσημα πορίσματα όλων των κομμάτων της Βουλής (του ΣΥΡΙΖΑ συμπεριλαμβανομένου) για το σκάνδαλο της λίστας Λαγκάρντ συμφώνησαν στο ότι ο τότε υπουργός Οικονομικών Γιώργου Παπακωνσταντίνου μεθόδευσε συστηματικά τη δίωξη του εν λόγω φορολογούμενου ασκώντας πιέσεις στις διωκτικές αρχές. Μάλιστα ο ίδιος ο πρώην προϊστάμενος του ΣΔΟΕ κ. Ιωάννης Διώτης είχε καταθέσει στη Βουλή πως δεχόταν συγκεκριμένες πιέσεις από τον Γ. Παπακωνσταντίνου για να προβεί σε ενέργειες εις βάρος του. Παρά ταύτα, ουδείς επελήφθη των καταγγελιών.



Με αμετάκλητο απαλλακτικό βούλευμα του Συμβουλίου Πλημμελειοδικών απαλλάχθηκε ο δημοσιογράφος Θέμος Αναστασιάδης από τις κατηγορίες περί δήθεν φοροδιαφυγής κ.λπ. επτά χρόνια μετά...


Δήλωση Μ. Δημητρακόπουλου

Ο δικηγόρος κ. Μιχάλης Δημητρακόπουλος δήλωσε σχετικά: «Οι τηλεοπτικοί "εισαγγελείς" εξέδωσαν "καταδικαστικές" αποφάσεις κατά του κ. Θέμου Αναστασιάδη για φοροδιαφυγή και νομιμοποίηση εσόδων από εγκληματική δραστηριότητα. Η θεσμική Δικαιοσύνη όμως έκρινε με αμετάκλητο βούλευμά της ότι ο Θέμος Αναστασιάδης δεν διέπραξε τα ανωτέρω αδικήματα. Η αυτοσυγκράτηση είναι αρετή».


Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

BEST OF NETWORK

Δείτε Επίσης