Πανεπιστήμιο Αθηνών: Bουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ υποκίνησαν την κατάληψη της Πρυτανείας

Πανεπιστήμιο Αθηνών: Bουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ υποκίνησαν την κατάληψη της Πρυτανείας

Για «πολιτική ανωμαλία» κάνει λόγο ο πρύτανης Θεόδωρος Φορτσάκης - Οι φοιτητές θα παραμείνουν στο κτήριο τουλάχιστον μέχρι το πρωί της Τρίτης

Πανεπιστήμιο Αθηνών: Bουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ υποκίνησαν την κατάληψη της Πρυτανείας
Τρεις βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ καταγγέλλει το πανεπιστήμιο Αθηνών ότι έδωσαν χείρα βοηθείας σε διοικητικούς υπαλλήλους, φοιτητές και «άλλους συμπαριστάμενους» να εισβάλουν στο κεντρικό κτίριο της Πρυτανείας του Πανεπιστημίου Αθηνών.

Πρόκειται για τον Απόστολο Αλεξόπουλο, τον Χρήστο Μαντά και την Θεανώ Φωτίου για τους οποίους καταγγέλλεται ότι «εισήλθαν χωρίς άδεια στο Κεντρικό Κτήριο του Ε.Κ.Π.Α.».

Σύμφωνα με την ανακοίνωση οι βουλευτές «απαίτησαν την άρση των μέτρων ελέγχου κατά την είσοδο στο Κεντρικό Κτήριο του Ε.Κ.Π.Α. και την απομάκρυνση των Αστυνομικών Δυνάμεων. Σημειώνεται ότι Αστυνομικές Δυνάμεις δεν υπήρχαν στον πέριξ χώρο» αν και όπως προστίθεται «αστυνομικές δυνάμεις δεν υπήρχαν στον πέριξ χώρο».

Κλείσιμο
Για «πολιτική ανωμαλία» και ζήτημα με «συνταγματική διάσταση που δεν πρέπει να παραγνωριστεί» έκανε λόγο ο πρύτανης του Πανεπιστημίου Αθηνών Θεόδωρης Φορτσάκης.

Εντωμεταξύ οι φοιτητές ανακοίνωσαν ότι θα παραμείνουν στο κτίριο μέχρι τουλάχιστον το πρωί της Τρίτης οπότε και στις 11 έχουν καλέσει σε συγκέντρωση διαμαρτυρίας ενώ παράλληλα ζητούν συνάντηση με τις πρυτανικές αρχές.

Ολόκληρη η ανακοίνωση έχει ως εξής:

Σήμερα το πρωί τρεις βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ, οι κ. Αλεξόπουλος, Μαντάς και η κυρία Φωτίου, εισήλθαν χωρίς άδεια στο Κεντρικό Κτήριο του Ε.Κ.Π.Α., διευκολύνοντας, παράλληλα, την ανεξέλεγκτη είσοδο σε φοιτητές και άλλους συμπαρισταμένους, που δεν είχαν κάποια προγραμματισμένη εργασία στον χώρο. Οι τρεις βουλευτές απαίτησαν την άρση των μέτρων ελέγχου κατά την είσοδο στο Κεντρικό Κτήριο του Ε.Κ.Π.Α. και την απομάκρυνση των Αστυνομικών Δυνάμεων. Σημειώνεται ότι Αστυνομικές Δυνάμεις δεν υπήρχαν στον πέριξ χώρο.

Η ομάδα φοιτητών και εργαζομένων, που φαίνεται να πρόσκεινται στον συγκεκριμένο πολιτικό χώρο και εισήλθαν μαζί με τους Βουλευτές, πραγματοποιούν αυτήν την στιγμή χωρίς σχετική άδεια συνάντηση-συνέλευση σε αίθουσα του Κτηρίου με εγκατάσταση μικροφωνικών και μεγαφωνικών συστημάτων! 

Τις ενέργειες αυτές και το συναίσθημα ευθύνης των εμπλεκομένων το αφήνουμε στην κρίση του Ελληνικού Λαού.
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Δείτε Επίσης