Λοβέρδος: Στην Ελλάδα της κρίσης έχουμε 143.000 εκπαιδευτικούς

Λοβέρδος: Στην Ελλάδα της κρίσης έχουμε 143.000 εκπαιδευτικούς

Θα ήταν καλύτερα να έχουμε όλο το προσωπικό που ορίζει ο Νόμος αλλά η χώρα δεν έχει τη δυνατότητα να καλύψει όλα τα κενά, εξήγησε ο υπουργός Παιδείας

Λοβέρδος: Στην Ελλάδα της κρίσης έχουμε 143.000 εκπαιδευτικούς
Το εκπαιδευτικό «τοπίο» δέκα ημέρες μετά την έναρξη του νέου σχολικού έτους περιέγραψε ο υπουργός Παιδείας Ανδρέας Λοβέρδος από την Επίδαυρο, όπου παραβρέθηκε στην εκδήλωση Κid’s athletic, όχι μόνο ως υπουργός αλλά και ως χρονομέτρης και κριτής του άλματος εις μήκος για τα αθλήματα των μαθητών.

«Αυτή η διοργάνωση είναι πρωτοποριακή. Είναι μία ευκαιρία απ’ αυτόν τον ιστορικό χώρο που βρισκόμαστε να στείλουμε ένα μήνυμα σε όλα τα παιδιά, σε όλους τους γονείς, σε όλη την Ελλάδα: το σχολείο πρέπει να φροντίζει να γίνεται συνδυασμός απόκτησης από τα παιδιά πληροφοριών και γνώσεων αλλά και της προστασίας της υγείας και της αύξησης της αυτοεκτίμησης τους. Υγεία και αυτοεκτίμηση μόνο μέσα από την άθληση προκύπτουν. Και επίσης από την καλύτερη διατροφή. Μην ξεχνάτε πως είμαστε στη Μεσόγειο. Έχουμε πλεονεκτήματα αλλά δεν τα χρησιμοποιούμε. Είμαστε η χώρα με τα πιο παχύσαρκα και υπέρβαρα παιδιά στον πλανήτη. Εδώ υπάρχει παγκοσμίως η καλύτερη διατροφή και είναι τραγικό να μην την χρησιμοποιούμε».

Κλείσιμο


Σε ο, τι αφορά στην κατάσταση στα σχολεία υπογράμμισε: «Έχουμε εύρυθμη λειτουργία των σχολείων, έχουμε όλα τα βιβλία στα σχολεία, έχουμε πρώτη φορά τα τελευταία χρόνια, τέτοια εποχή, μέχρι χθες τον διορισμό 10.000 αναπληρωτών. Έχουμε τις δύο επόμενες εβδομάδες να διορίσουμε ακόμα 5.000 αναπληρωτές εκεί που διαμορφώνονται τα κενά, δηλαδή στα σχολεία που τώρα διαμορφώνονται Τμήματα όπως είναι τα σχολεία Ειδικής Αγωγής, τα Τεχνικά Λύκεια, τα Εσπερινά σχολεία ή θα έχουμε 1000 εκπαιδευτικούς για τις ελλείψεις που θα παρουσιαστούν στο μέλλον. Πρέπει να πω μία αλήθεια: δεν διαφωνούμε με τους συνδικαλιστές σε σχέση με τα κενά που προκύπτουν βάσει των αναγκών που ορίζει ο Νόμος. Πράγματι υπάρχουν περιπτώσεις σε δύο ή τρεις σχολικές μονάδες σε περιοχές που εξυπηρετούνται από έναν καθηγητή και όχι από τρεις. Θα ήταν λοιπόν καλύτερα σε όλα τα σχολεία να έχουμε όλο το προσωπικό που ο Νόμος και οι εγκύκλιοι ορίζουν. Αυτό δεν θα γίνει γιατί η χώρα δεν έχει όλες τις δυνατότητες να καλύψει όλα αυτά τα κενά. Θα λειτουργήσουμε με όλα αυτά τα κενά τα οποία δεν θα είναι αποτρεπτικά στη λειτουργία του σχολείου και του μαθητή. Λειτουργούμε εκ των ενόντων. Σημειώστε ότι η Ελλάδα διαθέτει 127.000 εκπαιδευτικούς και αυτή τη στιγμή με τους Αναπληρωτές φτάνουμε τους 143.000 εν μέσω κρίσης. Εμείς κερδίσαμε ένα στοίχημα για το 2014-15 καμία δομή να μην είναι κλειστή αλλά η πληρότητα είναι στόχος που θα συνδυαστεί μόνο με την πολιτική ανάπτυξης».

Ερωτηθείς για το ΠΑΣΟΚ ο κ. Λοβέρδος είπε: «Περνάμε πολύ δύσκολα γιατί πολλά χρόνια διαχειριζόμαστε την κρίση αλλά το ΠΑΣΟΚ είναι ένας παράγοντας σταθερότητας αλλά και ένας πολιτικός φορέας που στην Συγκυβέρνηση ρυθμίζει θέματα σε φιλο -λαϊκότερη βάση: στη βάση των ιδεών και νέων αρχών μας. Θα συνεχίσουμε να είμαστε παράγοντας σταθερότητας και ρυθμιστές των πολιτικών πραγμάτων. Θα προσπαθήσουμε να λειάνουμε το πρόγραμμα για το καλό του λαού και της χώρας. Θα ωθήσουμε τα πράγματα από την πλευρά μας για την αναπτυξιακή ουσία. Θα αναδείξουμε Πρόεδρο της Δημοκρατίας, θα δημιουργήσουμε τη δημοκρατική παράταξη εκείνου του φορέα που θα ηγηθεί του χώρου της κεντροαριστεράς».

Την έναρξη του προγράμματος «Kids Athletics» κήρυξε ο υφυπουργός Αθλητισμού Γιάννης Ανδριανός στο Αρχαίο Στάδιο της Επιδαύρου. Το πρόγραμμα πραγματοποιείται με τη συνεργασία του υπουργείου Πολιτισμού και Αθλητισμού, του υπουργείου Παιδείας και Θρησκευμάτων, του υπουργείου Υγείας, της Τοπικής Αυτοδιοίκησης, του ΣΕΓΑΣ, του Συλλόγου Ελλήνων Ολυμπιονικών και άλλων φορέων, με στόχο να φέρει τα παιδιά πιο κοντά στον κλασσικό αθλητισμό μέσα από το παιχνίδι.
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Δείτε Επίσης