«Ανανδρος ο γιος μου, δε χτυπάς ένα μπιμπελό»

«Ανανδρος ο γιος μου, δε χτυπάς ένα μπιμπελό»

Είπε ότι το μοιραίο βράδυ είχε πάρει η αδερφή της Φαίης τηλέφωνο τον Στεφανάκη και του είπε: «Με αυτή τη μισοριξιά τα έχεις, που έχει πάει με τους φίλους σου;»

«Ανανδρος ο γιος μου, δε χτυπάς ένα μπιμπελό»
«Ήταν ατύχημα ο θάνατος της Φαίης. Με μια σφαλιάρα πήρε μία στροφή και χτύπησε στον προφυλακτήρα».

Αυτό υποστήριξε καταθέτοντας σήμερα ενώπιον του Μικτού Ορκωτού Δικαστηρίου ο Μανώλης Στεφανάκης, πατέρας του βασικού κατηγορούμενου στη δίκη για τη δολοφονία της νεαρής κοπέλας, Βαγγέλη Στεφανάκη.

Στην κατάθεσή του ο μάρτυρας ανέφερε πως ο γιος του αγαπούσε την Φαίη και απέδωσε το θάνατό της σε ατύχημα και όχι στα χτυπήματα του γιου του.

Κλείσιμο
Ο πατέρας του Βαγγέλη Στεφανάκη καταδίκασε τη πράξη του γιου του να σηκώσει -όπως είπε- χέρι σε κοπέλα, πλην όμως ξεκαθάρισε ότι η άτυχη κοπέλα έφυγε από τη ζωή από ατύχημα.





«Η Μαριαλένα έφερνε το γιο μου σπίτι και τον περίμενε κάποιες φόρες. Η σχέση τους ήταν φιλική. Όταν όμως εμφανίστηκε η Φαίη, η Μαριαλένα δεν εμφανίστηκε ξανά στο σπίτι μας», είπε ο Μ . Στεφανάκης και προσέθεσε: «Ο γιος μου ήταν φωνακλάς και υπερκινητικός όχι όμως επιθετικός. Εγώ ήθελα να βρει μόνιμη δουλειά για να παντρευτεί με τη Φαίη».



Ο ίδιος μιλώντας για τη σχέση του γιου του με το θύμα ανέφερε: «Η Φαίη τον είχε σούζα. Του μίλαγε και πετάγονταν πάνω. Αυτή τη κοπέλα την είχε στα όπα - όπα. Την είχα δει μια φορά να κουτσαίνει και τη ρώτησα τι συμβαίνει και μου είπε ότι έπεσε από τη σκάλα».
Μιλώντας για τον χαρακτήρα του γιου του ο Μανώλης Στεφανάκης ανέφερε ότι ήθελε να γίνει μανεκέν και πως δούλευε όπου έβρισκε μεροκάματα για να βγάλει τη βενζίνη και τα ατομικά του έξοδα.



«Είχε να πληρώνει το γυμναστήριο. Τα μπράτσα του ήθελε να τα φουσκώνει για τις κοπέλες. Έπαιρνε μια σκόνη για να φουσκώνει. Ο φαρμακοποιός μου είπε ότι την έπαιρνε κάθε πρωί και ότι ήταν πρωτεΐνη. Είχε κάνει αίτηση για να γίνει μανεκέν», είπε ο πατέρας.

Αναφερόμενος στη Μαρία -Ελένη τόνισε ότι δεν γνώριζε ότι είχε συγγένεια με τη Φαίη, ενώ αναφερόμενος στο μοιραίο βράδυ του περιστατικού επισήμανε ότι ο γιος του δεν πήγε να παραδοθεί στις αρχές γιατί φοβόταν και ήταν τρομοκρατημένος.

«Κοιμόταν σε παγκάκια. Μετά έμαθα ότι πήγε να εξομολογηθεί. Τον απειλούσαν ότι θα τον σκοτώσουν μέσα και έξω από τη φυλακή. Σήκωσε το χέρι και χτύπησε ένα κορίτσι με άνανδρο τρόπο. Ένα μπιμπελό δεν το χτυπάς. Δεν το δέχομαι που σήκωσε χέρι σε γυναίκα», είπε.

«Ο γιος μου δεν είναι Χρυσή Αυγή
»

Ερωτηθείς από παράγοντες της δίκης για τυχόν εμπλοκή του γιου του σε επεισόδια άλλα και τη ΧΑ ο ίδιος ανέφερε: «Ο γιος μου δεν είναι Χρυσή αυγή. Δεν ξέρει ποιος είναι ο πρόεδρος της Δημοκρατίας, θα ξέρει τι είναι Χρύση Αύγη; Είχε ένα επεισόδιο πριν από πέντε χρόνια με την αστυνομία. Τον κατηγόρησαν για αντίσταση κατά της αρχής.

Σε ότι αφορά το λόγο του καβγά που είχε ο κατηγορούμενος με το θύμα ο Μανώλης Στεφανάκης ανέφερε ότι: «Άκουσα ότι η Μαριαλένα πήρε το Βαγγέλη και του είπε: “Με αυτή τη μισοριξιά τα έχεις που έχει πάει με τους φίλους σου; Τότε εκείνος πήρε τη Φαίη τηλέφωνο και της το είπε. Εκείνη με τη σειρά της πήρε την αδερφή της και η Μαριαλένα της είπε ότι έχει πάει με το Βαγγέλη παραπάνω από μία φορά και ότι δεν μπορεί να είναι μέλι-γαλα όλα μεταξύ τους».

Παρούσα στο δικαστήριο είναι και η αδερφή της Φαίης που είναι επίσης κατηγορούμενη στην υπόθεση.

Η δίκη συνεχίζεται.


Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Δείτε Επίσης