Φαρμακοποιοί: Πάνε για λήξη της απεργίας

Φαρμακοποιοί: Πάνε για λήξη της απεργίας

Παραμένουν κλειστά σε Αθήνα, Θεσσαλονίκη - Εν αναμονή της απόφασης της συνεδρίασης

Φαρμακοποιοί: Πάνε για λήξη της απεργίας
Κλειστά θα παραμείνουν και σήμερα Δευτέρα τα φαρμακεία της Αττικής και της Θεσσαλονίκης, ενώ τα φαρμακεία στην υπόλοιπη Ελλάδα θα λειτουργήσουν κανονικά.

Για το τι μέλλει γενέσθαι με τις κινητοποιήσεις θα αποφασίσει ο κλάδος των φαρμακοποιών που συνεδριάζει σήμερα. Ωστόσο φαίνεται πως θα ληφθεί απόφση για λήξη της απεργίας.

Οι πολίτες μέχρι στιγμής εξυπηρετούνται από τα φαρμακεία ασφαλείας, τα οποία είναι λιγότερα από τα συνηθισμένα εφημερεύοντα όπως διευκρινίζει ο ο πρόεδρος των φαρμακοποιών Αττικής, Κώστας Λουράντος.

Κλείσιμο
Να θυμίσουμε ότι το Σάββατο ο κ. Γιάννης Δαγρές, αντιπρόεδρος του Φαρμακευτικού Συλλόγου Αθηνών, δήλωσε ότι ο αριθμός των εφημερευόντων θα αυξηθεί από 50 σε 150 στην Αττική, ώστε να εξυπηρετηθούν οι πολίτες. Αυτή η δήλωση διαψεύστηκε άμεσα από τον Φαρμακευτικό Σύλλογο, χαρακτηρίζοντάς την μάλιστα «ατυχή».

Το Επιστημονικό Συμβούλιο της Βουλής επισημαίνει από την πλευρά του ότι θα έπρεπε με ειδική αιτιολόγηση να προκύπτει σαφώς στο νομοσχέδιο ότι δια της θέσπισης των ρυθμίσεων εξασφαλίζεται η ορθολογική και ισόρροπη κατανομή των φαρμακείων σε ολόκληρη τη χώρα, προκειμένου να εξασφαλίζεται ο άμεσος και με ποιοτικά εχέγγυα εφοδιασμός του συνόλου του πληθυσμού με τα αναγκαία φάρμακα.
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα

Δείτε Επίσης