Αμετανόητος ο Αλβανός βαρυποινίτης για το έγκλημα στο Μαλανδρίνο

Αμετανόητος ο Αλβανός βαρυποινίτης για το έγκλημα στο Μαλανδρίνο

Τι «όπλισε» το φονικό χέρι του Ίλια Καρέλι - Σοκάρει η κατάθεση σωφρονιστικού υπαλλήλου με λεπτομέρειες της δολοφονίας του 46χρονου υπαρχιφύλακα - Από το κάσωμα της πόρτας έφτιαξε το μαχαίρι ο δράστης

Αμετανόητος ο Αλβανός βαρυποινίτης για το έγκλημα στο Μαλανδρίνο
Κυνικός και αμετανόητος εμφανίστηκε, ενώπιον του εισαγγελέα Άμφισσας, ο Αλβανός βαρυποινίτης Ίλια Καρέλι, ο οποίος την Τρίτη, με αυτοσχέδιο μαχαίρι, κατέσφαξε στις φυλακές Μαλανδρίνου τον 46χρόνο υπαρχιφύλακα Γεώργιο Τσιρώνη, πατέρα δύο παιδιών.

Σε ερώτηση του εισαγγελέα «γιατί το έκανες αυτό;», ο Καρέλι κυνικά, χωρίς καμία μεταμέλεια, απάντησε: «Γιατί εμένα μου στερήσατε δύο ζωές».

Οι μαρτυρίες για το έγκλημα
Κλείσιμο

Την ίδια ώρα, έρχονται στο φως νέα, άγνωστα στοιχεία για τις συνθήκες του εγκλήματος.

Σύμφωνα με τη δικογραφία και την κατάθεση σωφρονιστικού υπαλλήλου, όλα έγιναν την Τρίτη στις 12:10 το μεσημέρι.

Εκείνος βρισκόταν στον 1ο όροφο των κελιών της Β' Πτέρυγας μαζί με δύο συναδέλφους του και έκλειναν στα κελιά.

Στο ισόγειο βρισκόταν ο άτυχος Τσιρώνης, μαζί με δύο άλλους σωφρονιστικούς υπαλλήλους και έκλειναν εκεί τα κελιά.

«Ξαφνικά» λέει ο σωφρονιστικός υπάλληλος, «άκουσα φωνές και βοήθεια. Αμέσως έτρεξα κάτω. Είδα τον Τσιρώνη αιμόφυρτο στο πάτωμα. Άρπαξα και του έβαλα μια πετσέτα στο λαιμό για να σταματήσει το αίμα και τον τραβήξαμε με έναν κρατούμενο στο διάδρομο. Ο Καρέλι μας έδωσε εκεί ένα σημείωμα, που ήταν γεμάτο αίματα».

Το σημείωμα, σύμφωνα με  περιγραφές, το κρατούσε στα χέρια του ο άτυχος υπαρχιφύλακας,   καθώς του το είχε δώσει ο δράστης, ώστε να του αποσπάσει την προσοχή.

Στο σημείωμα, μεταξύ άλλων, ανέφερε: «Δεν χορτάσατε τόσα χρόνια απ' τη ζωή μου; Από το 1997 είμαι μέσα. Ακόμη συνεχίζεται και με κρατάτε. Γιατί δε με αφήσατε να βρώ ζωντανή τη μάνα μου και να φτιάξω κι εγω μια οικογένεια; Τώρα αναγκαστικά πρέπει να πάρω μια ζωή από εσάς...».

Πώς έγινε η φονική επίθεση

Όπως έγινε γνωστό, ο Αλβανός βαρυποινίτης επιτέθηκε στον άτυχο υπαρχιφύλακα, πισώπλατα, με ένα αυτοσχέδιο μαχαίρι από το κάσωμα της πόρτας.

Ο Καρέλι ήταν κρατούμενος στη Β' Πτέρυγα των φυλακών Μαλανδρίνου, εκεί δηλαδή που φιλοξενούνται οι κρατούμενοι, οι οποίοι εργάζονται και κάθε ημέρα φυλάκισης πιάνει για δύο.

Έτσι, έχοντας κατά συγχώνευση (από τις δύο καταδίκες του) ποινή περίπου 20 ετών και εννέα μηνών, θεμελίωνε δικαίωμα να υποβάλει αίτηση για αποφυλάκιση με όρους.

Παράλληλα, όπως λέγεται στις φυλακές Μαλανδρίνου, η μητέρα του στην Ιταλία αντιμετώπιζε προβλήματα υγείας και πέθανε.

Ο Καρέλι υπέβαλε το αίτημα αποφυλάκισης, το οποίο όμως (αφού συνεκτιμήθηκαν, όπως επιβάλλει ο νόμος, τα στοιχεία της προσωπικότητας του κατηγορουμένου και η συμπεριφορά του στις φυλακές), στις 11.2.2014 απορρίφθηκε.

Οι καταδίκες του δράστη

Ο Ίλια Καρέλι προφυλακίστηκε για πρώτη φορά στις ελληνικές φυλακές στις 21.10.1997 για διακεκριμένη κλοπή. Η ποινή του κατά συγχώνευση στο δικαστήριο έφτασε τα 16 χρόνια και πέντε μήνες.

- Στις 27.5.2006 αποφυλακίζεται υπό όρους μετά από σχετικό αίτημά του, λόγω έκτισης των 3/5 της ποινής του.  

- Στις 4.3.2007 προφυλακίζεται και πάλι για τα αδικήματα της ανθρωποκτονίας κατά συρροή και για ληστεία. Η κατηγορία της ανθρωποκτονίας είναι κατά ενός ζευγαριού στο Νέο Ηράκλειο, στο σπίτι του οποίου μπήκε για να κλέψει χρυσαφικά. Πρωτοδίκως καταδικάζεται σε 20 χρόνια και 18 μήνες και στο Εφετείο σε 12 χρόνια και εννέα μήνες.

- Από το Μονομελές Εφετείο Κακουργημάτων καταδικάστηκε σε κάθειρξη οκτώ ετών για ναρκωτικά.

 
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

BEST OF NETWORK

Δείτε Επίσης