Για ευρωεκλογές με κλειστά φαρμακεία προειδοποιούν οι φαρμακοποιοί

Για ευρωεκλογές με κλειστά φαρμακεία προειδοποιούν οι φαρμακοποιοί

Αιτία πολέμου η τυχόν αποδοχή των απαιτήσεων της Τρόικας για τον κλάδο τους από την κυβέρνηση

Για ευρωεκλογές με κλειστά φαρμακεία προειδοποιούν οι φαρμακοποιοί
Με κλιμάκωση των κινητοποιήσεων τους προειδοποιούν οι φαρμακοποιοί σε περίπτωση που η κυβέρνηση υιοθετήσει τις απαιτήσεις της Τρόικας που αφορά τον κλάδο τους με αφορμή τα όσα αναφέρονται στην περιβόητη λίστα του ΟΑΣΑ.

Εάν υιοθετηθούν οι απαιτήσεις της τρόικας τότε δεν αποκλείεται οι Ευρωεκλογές να γίνουν με κλειστά φαρμακεία, διαμηνύουν χαρακτηριστικά οι Φαρμακοποιοί.

Πολλά θα κριθούν στην έκτακτη συνεδρίαση του Πανελλήνιου Φαρμακευτικού Συλλόγου την προσεχή Τετάρτη 5 Μαρτίου.

Κλείσιμο
Οπως τονίζει ο πρόεδρος του ΠΦΣ κ. Κυριάκος Θεoδοσιάδης, «δεν θα υπάρξει ούτε λεπτό διαλόγου σε περίπτωση που η Τρόικα, υιοθετήσει οποιεσδήποτε απο τις θέσεις, όπως εκφράζονται απο το Υπουργείο Ανάπτυξης. Ο κλάδος μας εχει προσφέρει πολλά για την αντιμετώπιση της κρίσης και έχει πληγεί πολύ περισσότερο από οποιονδήποτε άλλο, τα τελευταία χρόνια».

«Τα Φάρμακα δεν είναι καταναλωτικά προϊόντα. Ανταγωνισμός και Υγεία είναι έννοιες ασύμβατες. Οι φαρμακοποιοί στήριξαν και συνεχίζουν να στηρίζουν τον εξορθολογισμό των δαπανών , έχοντας εξάντλήσει τα περιθώρια τους και δεν συζητούν οποιαδήποτε αλλαγή θεσμικής λειτουργίας των φαρμακείων, όπως την επιδιώκουν οι εκφραστές μεγάλων συμφερόντων. Οποιαδήποτε απόκλιση απο τις επίσημες διαβεβαιώσεις τόσο του Πρωθυπουργού όσο και του Υπουργού Υγείας, θα είναι αιτία πολέμου», καταλήγει ο κ. Θεοδοσιάδης.
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Best of Network

Δείτε Επίσης