Διορία μιας ημέρας για ορισμό προσωπικού ασφαλείας έδωσε το Συμβούλιο του Πανεπιστημίου Πατρών

Διορία μιας ημέρας για ορισμό προσωπικού ασφαλείας έδωσε το Συμβούλιο του Πανεπιστημίου Πατρών

Στην περίπτωση που δεν γίνει αποδεκτό το αίτημα τότε θα εξεταστεί σύμφωνα με το Συμβούλιο η άσκηση των νόμιμων μέσων

Διορία μιας ημέρας για ορισμό προσωπικού ασφαλείας έδωσε το Συμβούλιο του Πανεπιστημίου Πατρών
Το Συμβούλιο Ιδρύματος του Πανεπιστημίου Πατρών, με ανακοίνωση που εξέδωσε, προειδοποιεί ότι θα εξετάσει τις δυνατότητες άμεσης άσκησης των νόμιμων μέσων, με στόχο -όπως τονίζει- την προστασία του Πανεπιστημίου από την καταστροφή, εάν μέχρι την Παρασκευή δεν έχει γίνει αποδεκτή η πρότασή του προς τον σύλλογο του διοικητικού προσωπικού για τον ορισμό προσωπικού ασφαλείας.

Όπως αναφέρει το Συμβούλιο Ιδρύματος, έχει ζητηθεί εδώ και περίπου 15 ημέρες από τον σύλλογο διοικητικού προσωπικού η λειτουργία του Πανεπιστημίου με προσωπικό ασφαλείας, προκειμένου να αποσοβηθούν ανεπανόρθωτες βλάβες. Όμως, σύμφωνα με το Συμβούλιο, «το αίτημά μας αυτό όχι μόνο δεν εισακούστηκε, αλλά δεν λάβαμε καν απάντηση, με αποτέλεσμα να βρισκόμαστε σήμερα σε μια κατάσταση στην οποία ολόκληρα τμήματα των εκπαιδευτικών, διοικητικών και διαχειριστικών λειτουργιών να καταρρέουν».

Κλείσιμο
Το Συμβούλιο Ιδρύματος, προσθέτει στην ίδια ανακοίνωση, ότι «έχοντας την ευθύνη της γενικής εποπτείας και του ελέγχου της λειτουργίας του Πανεπιστημίου, προκειμένου να διασωθεί ότι ακόμα είναι δυνατόν, ζητάει από τον Πρύτανη, ο οποίος έχει την εκτελεστική εξουσία, να εξαντλήσει άμεσα κάθε περιθώριο ενεργειών για τον ορισμό προσωπικού ασφαλείας».

Όμως στην περίπτωση που δεν γίνει αποδεκτό το αίτημα τότε θα εξεταστεί σύμφωνα με το Συμβούλιο η άσκηση των νόμιμων μέσων.

Πάντως, στην ίδια ανακοίνωση, το Συμβούλιο του Ιδρύματος τονίζει ότι υπερασπίστηκε μέσα στον Αύγουστο τις θέσεις εργασίας των διοικητικών υπαλλήλων και τη συνέχιση της ομαλής λειτουργίας του Πανεπιστημίου, με το σύνολο του δυναμικού του. Επίσης, προσθέτει ότι «για το επίμαχο θέμα του μέλλοντος των απειλούμενων με διαθεσιμότητα υπαλλήλων, το Συμβούλιο Ιδρύματος επαναλαμβάνει ότι, σε κάθε περίπτωση, θα αναλάβει ενεργό πρωτοβουλία για την υποστήριξή τους».

Πηγή: ΑΠΕ - ΜΠΕ
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Δείτε Επίσης