Δημοσθένης Καρμοίρης: «Δεν ήταν ρατσιστικό το σχόλιο για τους Κορεάτες, έχω παιδί ΑΜΕΑ από το 1993»

Δημοσθένης Καρμοίρης: «Δεν ήταν ρατσιστικό το σχόλιο για τους Κορεάτες, έχω παιδί ΑΜΕΑ από το 1993»

Πώς σχολίασε το «τέλος» της συνεργασίας του με τη δημόσια τηλεόραση

karmoiris
Μετά τα σχόλια του Δημοσθένη Καρμοίρη για τους Κορεάτες αθλητές η διοίκηση της δημόσιας τηλεόρασης της ΕΡΤ αποφάσισε να λύσει τη συνεργασία της με τον δημοσιογράφο, κρίνοντάς τα ως ρατσιστικά.

Ο δημοσιογράφος μίλησε στο Metropolis 95.5 και στην εκπομπή «Στη Σέντρα» για πρώτη φορά για το θέμα αυτό και την ανακοίνωση της ΕΡΤ, ενώ αποκάλυψε μια προσωπική ιστορία προκειμένου να κάνει σαφές ότι το σχόλιο του ήταν τουλάχιστον ατυχές αλλά όχι ρατσιστικό.

Αναλυτικά όσα είπε:

«Δεν αισθάνομαι ενοχή. Το ψυχολογικό και επαγγελματικό σοκ από την ανακοίνωση της ΕΡΤ είναι το λιγότερο. Προφανώς δεν είχα την πρόθεση, τη διάθεση και την έκφραση. Δεν είναι δυνατόν τα «σχιστά μάτια» να παρεξηγηθούν.

Όσοι με γνωρίζουν, δεν ξέρουν το δικό μου δράμα. Από το 1993 έχω ένα παιδί ΑΜΕΑ, που τον άλλο μήνα γίνεται 28. Έχουμε βιώσει κοινωνικό ρατσισμό από το πρώτο του βήμα. Όταν πήγαμε να τον γράψουμε σε δημόσιο ή στο ιδιωτικό σχολείο. Ξέρεις τι μας έλεγαν; Δεν μπορούμε να έχουμε το παιδί σας ανάμεσα στα υπόλοιπα γιατί θα αντιδρούν οι γονείς των άλλων παιδιών.

Εγώ βιώνω στο πετσί μου αυτό το πράγμα και δεν επιτρέπω τη σπίλωση του ονόματος μας. Δεν απολογούμαι, λοιπόν. Όταν περιγράψω έναν άνθρωπο είναι ρατσιστικό, και δεν είναι το "Κορεάτης από την τρίτη φυλή"; Τον είπα σχιστομάτη; Αυτό θα ήταν ρατσιστικό. Βγάζω στην επιφάνεια το προσωπικό μου βίωμα γιατί προσπαθούν να σπιλώσουν το όνομα μου και την οικογένεια μου. Επέλεξαν τον λάθος άνθρωπο για να το πουν».

Ειδήσεις σήμερα: 
Διάρρηξη στο σπίτι του Πρέντραγκ Τζόρτζεβιτς στη Βούλα, ενώ ήταν μέσα μαζί με την σύζυγό του

Ανησυχία για τα νησιά που «κοκκινίζουν» - Τα κρούσματα και η κάμψη του εμβολιασμού φέρνουν τοπικά lockdown

Πέτρος Φιλιππίδης: Η καραντίνα στην Τρίπολη και οι πρώτες αντιδράσεις για την προφυλάκισή του
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Δείτε Επίσης