Κορωνοϊός: «Παγώνει» η ΑΑΔΕ τις μεταβολές μόνιμης κατοικίας

Κορωνοϊός: «Παγώνει» η ΑΑΔΕ τις μεταβολές μόνιμης κατοικίας

Μέτρο για την προστασία των πολιτών από την εξάπλωση του κορωνοϊού από την ΑΑΔΕ - Βάζει «στοπ»  στην κατάχρηση του δικαιώματος μεταβολής μόνιμης κατοικίας απ' όσους ήθελαν να εκμεταλλευθούν καταστάσεις και να ταδιδέψουν στα χωριά το Πάσχα

diodia-athinwn-korinthou
Με απόφαση του διοικητή της Ανεξάρτητης Αρχής Δημοσίων Εσόδων (ΑΑΔΕ), Γιώργου Πιτσιλή, οι υπηρεσίες της Αρχής σταματούν να εξετάζουν τις δηλώσεις αλλαγής μόνιμης κατοικίας, που κάνουν οι φορολογούμενοι ηλεκτρονικά, με στόχο την αποτροπή κατάχρησης του δικαιώματος μεταβολής μόνιμης κατοικίας από τους φορολογούμενους.

Η απόφαση εντάσσεται στο πλαίσιο των έκτακτων μέτρων, που εφαρμόζονται για την απαγόρευση της κυκλοφορίας, και ισχύει για όσο ισχύουν τα συγκεκριμένα μέτρα.

Με νεότερη απόφαση, θα καθοριστούν οι περιπτώσεις, για τις οποίες θα εξετάζονται τα σχετικά αιτήματα.

Με αυτό τον τρόπο, η ΑΑΔΕ επιχειρεί στην ουσία να «προλάβει» τα φαινόμενα ορισμένων επιτήδειων, που είχαν τη... φαεινή ιδέα να αλλάξουν μέσω λογιστών ή Taxisnet τον τόπο μόνιμης διαμονής τους, προκειμένου να μπορέσουν να ταξιδέψουν στα χωριά το Πάσχα!

Εξετάζονται μέτρα και για τα μικρά νησιά

Ο υπουργός Ναυτιλίας και Νησιωτικής Πολιτικής, Γιάννης Πλακιωτάκης, μιλώντας νωρίτερα στον ΣΚΑΪ είχε πει ότι συνομίλησε με τον διοικητή της ΑΑΔΕ για το θέμα και υπογράμμισε:

«Θέλω να πιστεύω ότι λίγοι συμπολίτες μας χρησιμοποίησαν αυτή τη διαδικασία. Το πιθανότερο είναι ότι αυτοί που έκαναν χρήση της συγκεκριμένης διαδικασίας να μην μπορούν να επιστρέψουν στην φορολογική τους βάση».

«Είναι το ελάχιστο που μπορούμε να κάνουμε. Όλοι πρέπει να συνειδητοποιήσουμε ότι πρέπει να τηρήσουμε με συνεπή τρόπο τα μέτρα που μας προτείνουν οι ειδικοί, ώστε να επιστρέψουμε στην καθημερινότητα μας το συντομότερο δυνατόν» πρόσθεσε.

Παράλληλα ανέφερε ότι η κυβέρνηση επεξεργάζεται διάφορα σενάρια για να περιορίσει τις μετακινήσεις το Πάσχα ιδιαίτερα στα μικρά νησιά του Αιγαίου. Ένα σενάριο είναι να απαγορευθεί και στους μόνιμους κατοίκους των νησιών η μετακίνηση σε άλλα νησιά.

«Ειδικά τις μέρες του Πάσχα επειδή θέλουμε να αποφορτίσουμε ιδιαίτερα τα μικρά νησιά το ελάχιστο που μπορούμε να κάνουμε είναι να απαγορεύσουμε τις μετακινήσεις. Ο Απρίλιος είναι ένας κρίσιμος μήνας», είπε ο υπουργός Νησιωτικής Πολιτικής.

Ειδήσεις σήμερα:

Κορωνοϊός: Περιορισμοί κυκλοφορίας στις παραλιακές ζώνες της Πάτρας και του Βόλου

Αμερικανοί ερευνητές υποστηρίζουν ότι εντόπισαν 40 φάρμακα για τη θεραπεία του κορωνοϊού

Στους 59 οι νεκροί του κορωνοϊού - 1.613 επιβεβαιωμένα κρούσματα
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

BEST OF NETWORK

Δείτε Επίσης