Για σπατάλες 2 εκατ. ευρώ καταγγέλλουν τον Χαρίτση οι εργαζόμενοι στη ΜΟΔ

Για σπατάλες 2 εκατ. ευρώ καταγγέλλουν τον Χαρίτση οι εργαζόμενοι στη ΜΟΔ

Το σωματείο τους καταγγέλλει τον αναπληρωτή υπουργό Οικονομίας για την πρακτική αναθέσεων εργασιών σε ιδιώτες συμβούλους

Για σπατάλες 2 εκατ. ευρώ καταγγέλλουν τον Χαρίτση οι εργαζόμενοι στη ΜΟΔ
Για αδικαιολόγητες σπατάλες 2 εκατ. ευρώ κατηγορείται ο αναπληρωτής υπουργός Οικονομίας και Ανάπτυξης Αλέξης Χαρίτσης από τους εργαζόμενους στην Μονάδα Οργάνωσης της Διαχείρισης Αναπτυξιακών Προγραμμάτων. Πιο συγκεκριμένα, αναφέρεται πως ο κ. Χαρίτσης αναθέτει εργασίες που πραγματοποιούνται από τη ΜΟΔ ΑΕ σε ιδιώτες συμβούλους σε μια δαπάνη 2 εκατ. ευρώ.

Ακολουθεί η πλήρης ανακοίνωση. 

«2.000.000 € από το ΕΣΠΑ εκχωρούνται στην Ελληνική Εταιρεία Τοπικής Ανάπτυξης και Αυτοδιοίκησης (ΕΕΤΑΑ ΑΕ), για λειτουργία δικτύου οριζόντιας υποστήριξης των δήμων και των φορέων τους, τη στιγμή που η ΜΟΔ Α.Ε. ήδη παρέχει μέσω των εξειδικευμένων στελεχών της, τις αντίστοιχες υπηρεσίες δωρεάν.

Κλείσιμο
Η πολιτική ηγεσία του ΥΠΟΥΡΓΕΙΟΥ ΟΙΚΟΝΟΜΙΑΣ ΚΑΙ ΑΝΑΠΤΥΞΗΣ, όπως φαίνεται από τις πρόσφατες δηλώσεις του αναπληρωτή Υπουργού κ. Χαρίτση, δεν φείδεται προσπαθειών προκειμένου να υποβαθμίσει τον ρόλο της ΜΟΔ ΑΕ, να απαξιώσει τους εργαζομένους της στις δομές του ΕΣΠΑ και να εκχωρήσει αρμοδιότητες των στελεχών της σε ιδιώτες συμβούλους. Τελευταίο δείγμα της ακολουθούμενης πρακτικής αποτελεί η ανάθεση μέρους της υποστήριξης δικαιούχων του ΕΣΠΑ 2014-2020, έναντι €2.000.000 με δικαιούχο την ΕΕΤΑΑ αε.
Τόσο ο αναπληρωτής Υπουργός όσο και η λοιπή πολιτική ηγεσία του Υπουργείου, οφείλουν να αιτιολογήσουν την ακολουθούμενη πρακτική.

- Να εξηγήσουν στον ελληνικό λαό γιατί σπαταλώνται 2 εκ. ευρώ για έργο που παρέχεται δωρεάν από τη ΜΟΔ ΑΕ.
- Να εξηγήσουν στους εργαζόμενους της ΜΟΔ, για ποιο λόγο επελέγη η εκχώρηση αρμοδιοτήτων στην ΕΕΤΑΑ ΑΕ «για τη δημιουργία και λειτουργία ενός δικτύου οριζόντιας υποστήριξης των ΟΤΑ και των φορέων τους, ως δυνητικών δικαιούχων του ΕΠ ΥΜΕΠΕΡΑΑ Τομέα Περιβάλλοντος», ενώ στη ΜΟΔ ΑΕ λειτουργούν έξι (6) Ομάδες στήριξης τελικών δικαιούχων , εκ των οποίων μία εξειδικευμένη σε έργα Περιβάλλοντος.
- Να εξηγήσουν γιατί ενώ το έργο των ομάδων στήριξης της ΜΟΔ εξαίρεται από πλήθος δικαιούχων φορέων, την ίδια στιγμή η κυβέρνηση επιλέγει ν’ αναθέσει τις υπηρεσίες αυτές σε 42 εξωτερικούς συνεργάτες χωρίς τις απαραίτητες γνώσεις και εμπειρία οι οποίοι όμως θα λάβουν 5νθήμερη εκπαίδευση!
Ως Σύλλογος Εργαζομένων στη ΜΟΔ ΑΕ. :
- θεωρούμε ότι είναι απαράδεκτο να γίνεται διαχείριση του ΕΣΠΑ μ’ αυτόν τον αυθαίρετο και αποσπασματικό τρόπο και να σπαταλούνται 2.000.000€ από τους πολύτιμους για την ανάπτυξη πόρους του ΕΣΠΑ για υπηρεσίες που παρέχονται ήδη τόσο από τη ΜΟΔ, όσο και από τις υπηρεσίες της Εθνικής Αρχής Συντονισμού μετά από αποφάσεις του ίδιου του Αν. Υπουργού
- απαιτούμε να τηρηθεί η κείμενη νομοθεσία για την Υποστήριξη Δικαιούχων Συγχρηματοδοτούμενων πράξεων Δημόσιου χαρακτήρα Ε. Π. του ΕΣΠΑ 2014-2020
- στεκόμαστε απέναντι στις προσπάθειες της πολιτικής ηγεσίας του Υπουργείου να δημιουργήσει παράλληλες δομές (εξωτερικοί επιστημονικοί συνεργάτες, ιδιώτες σύμβουλοι) έχοντας επιλέξει ένα μοντέλο ιδιωτικοποίησης πλευρών της διαχείρισης του ΕΣΠΑ».

Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα

Δείτε Επίσης