Βαρουφάκης: «Το 2015 μείωνα τους μισθούς των στελεχών του ΤΧΣ, τώρα αυξάνονται 90%»

Βαρουφάκης: «Το 2015 μείωνα τους μισθούς των στελεχών του ΤΧΣ, τώρα αυξάνονται 90%»

Τα μέλη του Ταμείου Χρηματοπιστωτικής Σταθερότητας που προέρχονται από το εξωτερικό θα απολαύσουν κάτι παραπάνω από πλουσιοπάροχες αποδοχές

Βαρουφάκης: «Το 2015 μείωνα τους μισθούς των στελεχών του ΤΧΣ, τώρα αυξάνονται 90%»
Το θέμα της αύξησης των αμοιβών των στελεχών του ΤΧΣ κατά 90%, που είχε δει τη δημοσιότητα στα μέσα Αυγούστου, σχολίασε την Τρίτη μέσω Twitter ο τέως υπουργός Οικονομικών, Γιάνης Βαρουφάκης.

«
Μάιο του 2015 μείωνα τους μισθούς των στελεχών ΤΧΣ 40%. Τώρα οι ίδιοι μισθοί αυξάνονται 90%», έγραψε ο κ. Βαρουφάκης στον γνωστό ιστότοπο κοινωνικής δικτύωσης

Κλείσιμο
Το tweet του Γιάνη Βαρουφάκη


Σε μία περίοδο που ο μέσος Έλληνας έχει «δει» τις αποδοχές του να προσγειώνονται το λιγότερο... ανώμαλα, τα μέλη του Ταμείου Χρηματοπιστωτικής Σταθερότητας που προέρχονται από το εξωτερικό θα απολαύσουν κάτι παραπάνω από πλουσιοπάροχες αποδοχές, προκειμένου να πουλήσουν την περιουσία του ελληνικού Δημοσίου.

Βάσει του ΦΕΚ το οποίο δόθηκε στη δημοσιότητα, μετά από ομόφωνη απόφαση της Επιτροπής Επιλογής, οι αμοιβές ξεκινούν από 105.000 ευρώ ετησίως και φθάνουν έως και τα 220.000 ευρώ.

Τα μέλη θα λαμβάνουν ετησίως το ποσό των 20.000 ευρώ, καθώς και το ποσό των 1.000 ευρώ για κάθε συνεδρίαση στην οποία συμμετέχουν. Παράλληλα, στα μέλη της διοίκησης του Ταμείου τα οποία συμμετέχουν και στην Επιτροπή Ελέγχου, θα καταβάλλεται επιπλέον αμοιβή 1.000 ευρώ για κάθε συνεδρίαση, με ανώτερο όριο το ποσό των 5.000 ευρώ!

Οι γενναίες αυξήσεις -για τις οποίες σημειώνεται ότι δεν θα επιβαρυνθεί ο κρατικός προϋπολογισμός- πραγματοποιούνται προκειμένου οι αποδοχές όσων θα συμμετάσχουν να ευθυγραμμιστούν με τις αντίστοιχες που ισχύουν στην Ε.Ε. και με στόχο να προσελκύσουν «υποψήφιους με υψηλά προσόντα, οι οποίοι θα παραμείνουν στις θέσεις τους».
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Δείτε Επίσης