Η κυβέρνηση μειώνει 40% τις αμοιβές της διοίκησης του ΤΧΣ

Η κυβέρνηση μειώνει 40% τις αμοιβές της διοίκησης του ΤΧΣ

«Οι θεσμοί θα μας επιτρέψουν να μειώσουμε 40% τους μισθούς του ΔΣ του Ταμείου Χρηματοπιστωτικής Σταθερότητας;» ρωτά ο Γ.Βαρουφάκης απευθυνόμενος στον επικεφαλής του EuroWorking Group, Τόμας Βίζερ

Η κυβέρνηση μειώνει 40% τις αμοιβές της διοίκησης του ΤΧΣ
«Καρφί» προς τους θεσμούς στο πλαίσιο της διαμάχης με τις προτάσεις των δανειστών εξαπέλυσε ο υπουργός Οικονομικών με αφορμή την απόφασή του να μειώσει κατά 40% το ύψος των μισθών των μελών του Διοικητικού Συμβουλιου του Ταμείου Χρηματοπιστωτικής Σταθερότητας.

Αφού πρώτα ανακοινώνει την απόφασή του να μειώσει τις αμοιβές της διοίκησης (Προέδρου, Διευθύνοντος Συμβούλου, Αν. Διευθύνοντος Συμβούλου, κλπ) του ΤΧΣ κατά 40% και αφού επισημαίνει ότι «από τις μειώσεις θα εξοικονομηθούν πάνω από τριακόσιες χιλιάδες ευρώ ετησίως (300.000)» ο κ. Βαρουφάκης «σφάζει με το γάντι» τους δανειστές. 

Αρχικά σημειώνει ότι παρά το γεγονός ότι ανταλαμβάνεται «ότι οι θέσεις υψηλής ευθύνης πρέπει να ανταμείβονται αντίστοιχα», στη συνέχεια επισημαίνει ότι «οι ισχύουσες αμοιβές στο ΤΧΣ, σε μια περίοδο που τα εισοδήματα των εργαζομένων τόσο στον ιδιωτικό όσο και στον δημόσιο τομέα έχουν συρρικνωθεί, αποτελούν πρόκληση για το σύνολο της ελληνικής κοινωνίας».

Κλείσιμο
Και καταλήγει απευθυνόμενος προς τον επικεφαλής του EuroWorking Group, Τόμας Βίζερ, με αφορμή το γεγονός ότι «σύμφωνα με τον ισχύοντα νόμο (3864/2010, άρθρο 4) που δυστυχώς απαιτεί διαβούλευση με τους θεσμούς ώστε να οριστικοποιηθεί απόφαση που αφορά το ύψος των μισθών που καταβάλλει το ελληνικό δημόσιο στη διοίκηση του ΤΧΣ»: «Σε μια περίοδο που οι θεσμοί θεωρούν "πισωγύρισμα" (backtracking) την αναστολή των μειώσεων στις επικουρικές συντάξεις και την αύξηση του κατώτατου μισθού, ο Υπουργός Οικονομικών πιστεύει πως το EuroWorking Group δεν θα φέρει αντίρρηση στην απόφαση αυτή».  
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Δείτε Επίσης