Δικαστήριο επικύρωσε την καταδίκη σε θάνατο σε βάρος του Μοχάμεντ Μπαντί και 13 συγκατηγορούμενων του
Αιγυπτιακό δικαστήριο επικύρωσε σήμερα την καταδίκη στην εσχάτη των ποινών σε βάρος του ηγέτη της εκτός νόμου Μουσουλμανικής Αδελφότητας Μοχάμεντ Μπαντί και 13 ακόμη στελεχών της για απόπειρα αποσταθεροποίησης του κράτους, σχεδιασμό επιθέσεων, υποκίνηση στη βία και το χάος.
Δύο ακόμη ισλαμιστές επίσης καταδικάστηκαν ερήμην σε θάνατο, ενώ 23 άνθρωποι καταδικάστηκαν σε ισόβια κάθειρξη, ανάμεσά τους ο νεαρός Μοχάμεντ Σόλταν, αιγυπτιακής και αμερικανικής υπηκοότητας. Ο Σόλταν που καταδικάστηκε για υποστήριξη στην οργάνωση αυτή και μετάδοση ψευδών ειδήσεων, κρατείτο από τον Αύγουστο του 2013 και τις ημέρες αυτές πραγματοποιεί απεργία πείνας. Είναι ο γιος του ιεροκήρυκα της Αδελφότητας Σάλαχ Σόλταν, ο οποίος είναι μεταξύ αυτών που έχουν καταδικαστεί σε θάνατο.
Σε μια εποχή όπου η γεωπολιτική αβεβαιότητα, οι διαταραχές στις εφοδιαστικές αλυσίδες και ο διεθνής ανταγωνισμός επαναπροσδιορίζουν τις προτεραιότητες των κρατών, η παραγωγική βάση μιας χώρας αποκτά ξανά στρατηγική σημασία.
Υπάρχουν μέρες που μοιάζουν μικρές στα μάτια των μεγάλων αλλά είναι τεράστιες για ένα παιδί. Η πρώτη μέρα στο σχολείο μετά τις διακοπές. Η σχολική εκδρομή που περιμένει εδώ και εβδομάδες. Η απαγγελία ενός ποιήματος μπροστά στην τάξη. Η πρώτη προπόνηση, ένας αγώνας, μια νέα γνωριμία.
Μια πρωτοβουλία του καφέ NESCAFÉ® φέρνει παιδιά της ΚΥΔΩΝ Special Team και παιδιά εργαζομένων της Nestlé στο ίδιο γήπεδο, δείχνοντας στην πράξη ότι ο αθλητισμός μπορεί να δημιουργεί χώρο για όλους.