Αστέρας Τρίπολης-Λαμία 1-3: Ιστορικό τρίποντο για τους Ρουμελιώτες

Αστέρας Τρίπολης-Λαμία 1-3: Ιστορικό τρίποντο για τους Ρουμελιώτες

Η Λαμία δεν είχε σκοράρει μέχρι σήμερα στη μεγάλη κατηγορία, αλλά τα έβαλε μαζεμένα και πήρε την πρώτη της νίκη στην Super League – Δεύτερη σερί εντός έδρας ήττα για τον Αστέρα που μείωσε απλά στο 89’!

Αστέρας Τρίπολης-Λαμία 1-3: Ιστορικό τρίποντο για τους Ρουμελιώτες
Ιστορία έγραψαν σήμερα ο Μπάμπης Τεννές και οι παίκτες του, καθώς οδήγησαν την Λαμία στη πρώτη νίκη της ιστορίας της στη μεγάλη κατηγορία. Και τι.. νίκη. Το εκκωφαντικό 3-1 που επικράτησαν του Αστέρα στη Τρίπολη αποτυπώνει πώς όχι μόνο θα είναι φέτος «πολύ σκληροί για να πεθάνουν» αλλά παράλληλα, είναι σε θέση τόσο να πάρουν αποτελέσματα, όσο και να παίξουν καλή μπάλα. Οπως συνέβη σήμερα.   
 
Οι γηπεδούχοι ξεκίνησαν με τον Αθανασιάδη κάτω από τα γκολπόστ, τον Γιαννούλη αριστερό μπακ, τους Τριανταφυλλόπουλο, Πασαλίδη στα στόπερ, τον Ιγκορ δεξί μπακ, τους Ιγκλέσιας, Ματίντα, Μουνάφο στον άξονα, τους Καλτσά, Ισνάλδο στα άκρα και τον Μανιά στη κορυφή της επίθεσης. Η διάταξή τους ήταν  4-3-3 και ο Ματίντα είχε ρόλο οργανωτή. 
 
Οι φιλοξενούμενοι παρέταξαν 4-2-3-1 με τον Βάντερσον στη κορυφή της επίθεσης λόγω της απουσίας του Βουό και εκ των υστέρων αποδείχθηκε πώς «διάβασαν» το ματς εξαιρετικά. 
 
Κλείσιμο
Με «όπλο» τις στημένες μπάλες όπου ο Αστέρας έδειξε να αντιμετωπίζει ΤΡΟΜΑΚΤΙΚΟ πρόβλημα, το ημίχρονο τους βρήκε να κερδίζουν 2-0! Ο Ομο με προβολή ύστερα από κόρνερ άνοιξε το σκορ, ενώ ο Πίτι από κόρνερ των γηπεδούχων και μάλιστα με διπλή προσπάθεια, διπλασίασε τα τέρματά τους. Εκτός των άλλων στις καθυστερήσεις ο Βασιλαντωνόπουλος ύστερα από εκτέλεση φάουλ του Πίτι είχε δοκάρι και δεν έγινε το 3-0. Σε αυτό διάστημα η κατοχή μπάλας ήταν 66%-34% υπέρ των Αρκάδων, που ναι μεν έβγαλαν 9 τελικές και είχαν ένα δοκάρι με τον Ιγκλέσιας, αλλά πλην μίας καλής φάσης με τον Ισνάλδο, δεν μπορούσαν να απειλήσουν χωρίς να έχουν στημένη μπάλα. «Μπλόκαραν». Παρότι από το 36' κιόλας άρχισαν να παίζουν φουλ επίθεση, όταν ο Γκοντό πέρασε στο ματς και ο Καλτσάς πέρασε σε θέση μπακ. 
 
Στο δεύτερο μισό η εικόνα της αναμέτρησης δεν διαφοροποιήθηκε ιδιαίτερα. Η κατοχή παρέμενε στα επίπεδα του 65-35 υπέρ των γηπεδούχων, αλλά δεν μετουσιώνονταν σε ουσία. Ξέχωρα από 1-2 καλές στιγμές που είχαν, δεν απειλούσαν ουσιαστικά, ενώ με την πάροδο του χρόνου η Λαμία είχε πλέον στραμμένη την προσοχή της στα ανασταλτικά της καθήκοντα. Περίπου στο 70' «γύρισε» το σύστημα σε 4-3-3 που πολλές φορές έδειχνε 3-4-3, καθώς ο Ομο έπαιζε 3ος στόπερ. Το μόνο που άλλαξε ήταν πως στο 80' ο Βάντερσον με εξαιρετική εκτέλεση φάουλ έβαλε το... κερασάκι στη τούρτα στον θρίαμβο της Λαμίας και ο Πασαλίδης, λίγο πριν το φινάλε πέτυχε για τον Αστέρα το γκολ της τιμής. 
 
MVP: Ο Πίτι. Από το πόδι του Ισπανού ξεκίνησε το πρώτο γκολ, ενώ την κούρσα που κάνει στο δεύτερο θα την... ζήλευαν αρκετοί 20αρηδες. Σε ακόμη ένα παιχνίδι έδειξε την ποιότητά του. 
 
Στο ύψος του: Ο Ομο. Ξέχωρα από την πολύ καλή του εικόνα καθώς από τον άξονα η Λαμία δεν απειλήθηκε, είναι ο παίκτης που πέτυχε το πρώτο γκολ της ομάδας του στη μεγάλη κατηγορία. Ετσι έμεινε στην ιστορία. Μάλιστα στο τελευταίο 20λεπτο έπαιξε και ως τρίτος στόπερ. Μαζί με τον Βάντερσον ήταν οι «υπαρχηγοί» της μεγάλης σημερινής νίκης. 
 
Αδύναμος κρίκος: Ο Ματίντα. Σε ακόμη ένα ματς ήταν αρνητικός. Δεν βοήθησε δημιουργικά, ενώ και ανασταλτικά πολλές φορές παρουσιάστηκαν «τρύπες» στον άξονα. 
 
Η γκάφα: Η αντίδραση του Αστέρα στη φάση του γκολ του Πίτι. Δεν λειτούργησε τίποτα σωστά, οι παίκτες της Λαμίας συνδυάστηκαν εξαιρετικά μετά από αντίπαλο κόρνερ, βγήκαν στην αντεπίθεση και μάλιστα ο Ισπανός σκόραρε με διπλή προσπάθεια. Πήρε το «ριμπάουντ» μετά την απόκρουση του Αθανασιάδη και δεν τον έκοψε κανείς. 
 
Το «στραγάλι»: Ο Μπλάνας και οι βοηθοί του πέρασαν σχεδόν απαρατήρητοι. Το παιχνίδι δεν είχε την δύσκολη φάση και οι περισσότερες υποδείξεις τους ήταν σωστές. 
 
Το ταμείο του gazzetta.gr: Στη μπάλα οι αριθμοί δεν λένε την αλήθεια. Ο Αστέρας είχε τη κατοχή μπάλας, περισσότερες τελικές κτλ.... Ομως έχασε ΔΙΚΑΙΟΤΑΤΑ με 3-1 από την Λαμία. 
  
ΑΣΤΕΡΑΣ: Αθανασιάδης, Ιγκόρ (36' Γκοντό), Πασαλίδης, Τριανταφυλλόπουλος, Γιαννούλης, Ιγκλέσιας, Μουνάφο, Μαντιντά (64' Δουβίκας), Ισνάλντο (46' Μάσα), Καλτσάς, Μανιάς
ΛΑΜΙΑ: Παπαδόπουλος, Βασιλαντωνόπουλος, Ασίγκμπα (73' Κουτρομάνος), Αναστασιάδης, Παντελιάδης, Ομο, Μπλάζιτς, Βάντερσον, Κουκόλης, Ακόστα (84' Λινάρδος), Πίτι (67' Αναστασόπουλος).
Πηγή:www.gazzetta.gr
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Δείτε Επίσης