Παπανικολάου: Final Four αν είμαστε… Ολυμπιακός

Παπανικολάου: Final Four αν είμαστε… Ολυμπιακός

Σίγουρος πως αν ο Ολυμπιακός παίξει όσο καλά μπορεί στα πλέι οφ θα προκριθεί στο Final 4, δήλωσε ο Κώστας Παπανικολάου 

Παπανικολάου: Final Four αν είμαστε… Ολυμπιακός
Μπορεί το αποτέλεσμα στο σημερινό (20:00 ΣΠΟΡ FM 94,6 και sportfm.gr) παιχνίδι με την ΤΣΣΚΑ Μόσχας στην Ρωσία να μην έχει την παραμικρή σημασία για τη συνέχεια και ο Ολυμπιακός να έμαθε μάλιστα από χθες και τον αντίπαλό του στα προημιτελικά της Ευρωλίγκας, όμως για αθλητές που είναι συνηθισμένοι στις νίκες και στον πρωταθλητισμό, κανένα παιχνίδι δεν είναι αδιάφορο. Ένας από αυτούς, είναι ο Κώστας Παπανικολάου. 

Οι πρωταθλητές Ελλάδας, θέλουν μέσα από το παιχνίδι, που δεν αποκλείεται να επαναληφθεί στα ημιτελικά του Final Four αν και οι δύο ομάδες ξεπεράσουν τα εμπόδια στα πλέι οφ, να πάρουν όσο το δυνατόν περισσότερα πράγματα, να παλέψουν και να προετοιμαστούν ενόψει των αγώνων με την Εφές Αναντολού. 

Κλείσιμο
Ο 27χρονος φόργουορντ, λίγο πριν τη τελευταία προπόνηση στη «Megasports Arena», μίλησε στον ΣΠΟΡ FM 94,6 για την συνάντηση με την πρωταθλήτρια Ευρώπης, το πώς αντιμετώπισε ο Ολυμπιακός όλη αυτή τη συζήτηση για τον πιθανό αντίπαλο, το τι πρέπει να κάνεις αυτός και οι συμπαίκτες του για να πάνε και τον Μάιο στην Κωνσταντινούπολη, αλλά και τον Κάιλ Χάινς. 

-To αποψινό, είναι από τα παιχνίδια που αν μπορούσατε να μην αγωνιστείτε θα το κάνατε; 

«Κάθε παιχνίδι είναι σημαντικό. Παίζουμε απέναντι σε μία ομάδα που μας έχει νικήσει στον πρώτο γύρο στην έδρα μας και είναι ένα από τα φαβορί και την φετινή Ευρωλίγκα. Οπότε, θέλουμε να παλέψουμε, να δώσουμε ο,τι έχουμε και δεν έχουμε για να το κερδίσουμε. Το ότι έχουν κριθεί όλα, μπορεί στο υποσυνείδητο να παίζει κάποιο ρόλο, αλλά είμαστε επαγγελματίες. Περάσαμε ταλαιπωρία για να φτάσουμε εδώ με την πτήση και την κίνηση στους δρόμους και θα είναι κρίμα για τους εαυτούς μας να κάνουμε ένα κακό παιχνίδι. Είμαστε επαγγελματίες και πρέπει πάντα παίζουμε στο 100%». 

-Παρά τις απουσίες σας, είναι ένα τεστ ενόψει της συνέχειας; Σίγουρα ακούγεται μακρινό, αλλά ενδέχεται να συναντήσετε την ΤΣΣΚΑ στον ημιτελικό του Final Four… 

«Είναι όντως πολύ μακρινό αλλά σίγουρα είναι ένα τεστ προετοιμασίας ενόψει πλέι οφ. Τα εκτός έδρας παιχνίδια στα προημιτελικά θα μπορούσαν κάλλιστα να χαρακτηριστούν σαν το σημερινό βάσει δυσκολίας. Είναι μία καλή ευκαιρία να κάνουμε ένα τεστ για να παρουσιαστούμε έτοιμοι». 

-Υπάρχει προτίμηση για αντίπαλο; (σ.σ. η συνέντευξη έγινε πριν τα χθεσινά αποτελέσματα) 

«Όχι δεν υπάρχει. Στα πλέι οφ μίας τέτοιας διοργάνωσης, πρέπει να δώσεις τον καλύτερό σου εαυτό για να προκριθείς. Αν δεν παίξεις το μπάσκετ που μπορείς και δεν κάνεις αυτά που πρέπει να κάνεις, όποιος και αν είναι αντίπαλος είναι τόσο υψηλό το επίπεδο που δεν έχει περιθώριο. Πρέπει να παρουσιαστείς πανέτοιμος, σκληρός, δυνατός, ψυχολογικά και σωματικά έτοιμος για να διεκδικήσεις κάθε παιχνίδι από το πρώτο μέχρι το τελευταίο λεπτό. Θα χρειαστούν τρεις πάρα πολύ δύσκολες νίκες. Καμία χρονιά όσο είμαι στον Ολυμπιακό δεν θυμάμαι να έχουμε προτιμήσεις. Πάντα σαν αθλητής κοιτάζεις τις διασταυρώσεις, αλλά ποτέ δεν είπαμε προτιμάμε τη μία ή την άλλη ομάδα. Όποιος και αν έρθει αν εμείς είμαστε αυτοί που πρέπει να είμαστε και παίξουμε όπως στο μεγαλύτερο μέρος της διοργάνωσης φέτος, πιστεύω πως μπορούμε να προκριθούμε στο Final Four».

-Απόψε συναντάς ξανά τον Κάιλ Χάινς ως αντίπαλο… 

«Είναι περιττά τα λόγια για τον Κάιλ. Είναι ένα καταπληκτικό παιδί, έχει τρομερό χαρακτήρα και πλέον είναι και οικογενειάρχης (σ.σ. γέλια). Πρόσφερε στον Ολυμπιακό. Του δόθηκε μία ευκαιρία και την άρπαξε όχι απλά από τα… μαλλιά, αλλά έδωσε τα πάντα για να φτάσουμε σε αυτές τις δύο κατακτήσεις της Ευρωλίγκας. Ήταν ένα από τα μεγαλύτερα γρανάζια αυτές τις δύο χρονιές. Το λέει πολύ η καρδιά του. Δεν είναι εύκολο να είσαι 1.98 και να κοντράρεσαι με τόσο ψηλά και δυνατά κορμιά. Θέλει δύναμη καρδιάς και υπερηφάνεια για να αντιμετωπίσεις κάποιον 2.10. Τον αγαπάμε και πάντα τον σκεφτόμαστε, αλλά σήμερα είναι αντίπαλος μας και θέλουμε τη νίκη και το καλύτερο δυνατό για τη δική μας ομάδα».

Πηγή: sport-fm.gr
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Δείτε Επίσης