Αρχαιοκάπηλοι ξέθαβαν λόγχες στα Γρεβενά

Αρχαιοκάπηλοι ξέθαβαν λόγχες στα Γρεβενά

Οι αστυνομικοί πέρασαν χειροπέδες στους δυο Έλληνες αρχαιοκάπηλους ηλικίας 38 και 35 χρόνων και κατέσχεσαν τον ανιχνευτή μετάλλων και τα δυο τμήματα από αιχμές δόρατος μήκους 0,28 και 0,23 εκατοστών που είχαν ανακαλύψει

Αρχαιοκάπηλοι ξέθαβαν λόγχες στα Γρεβενά
Επί τω έργω τσάκωσαν οι αστυνομικοί της Ασφαλείας δυο αρχαιοκάπηλους, τη στιγμή που έκαναν παράνομη ανασκαφή με ανιχνευτή μετάλλων μέσα σε έναν αρχαιολογικό χώρο στην περιοχή Δίπορο των Γρεβενών! Μάλιστα, πριν συλληφθούν είχαν ήδη ξεθάψει δυο αρχαία αντικείμενα.

Οι αστυνομικοί πέρασαν χειροπέδες στους δυο Έλληνες αρχαιοκάπηλους ηλικίας 38 και 35 χρόνων και κατέσχεσαν τον ανιχνευτή μετάλλων και τα δυο τμήματα από αιχμές δόρατος μήκους 0,28 και 0,23 εκατοστών που είχαν ανακαλύψει, τα οποία παρελήφθησαν από αρχαιολόγους της τοπικής Εφορείας Αρχαιοτήτων και εξετάζονται για να χρονολογηθούν και να διαπιστωθεί η ακριβής προέλευσή τους.

Κλείσιμο
Οι δράστες είχαν ακόμη μαζί τους τρία φτυάρια, ένα τσεκούρι, ένα σκεπάρνι, ένα κατσαβίδι, ένα πινέλο και διάφορα εργαλεία που επίσης κατασχέθηκαν. Ακολούθησαν έρευνες στα σπίτια τους, όπου βρέθηκαν άλλοι δυο αποσυναρμολογημένοι ανιχνευτές μετάλλων. Ο εισαγγελέας Πλημμελειοδικών Γρεβενών στον οποίο οδηγήθηκαν, τους άσκησε δίωξη για παράβαση της νομοθεσίας περί προστασίας αρχαιοτήτων.

Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

BEST OF NETWORK

Δείτε Επίσης