Απεργούν οι εργαζόμενοι στα λιμάνια

Απεργούν οι εργαζόμενοι στα λιμάνια

Συγκέντρωση στις 12 το μεσημέρι στην πλατεία Κλαυθμώνος και πορεία προς στο υπουργείο Οικονομικών, στην πλατεία Συντάγματος

Απεργούν οι εργαζόμενοι στα λιμάνια
Εικοσιτετράωρη απεργία πραγματοποιούν, σήμερα, Πέμπτη, οι εργαζόμενοι στα λιμάνια, αντιδρώντας στην ιδιωτικοποίησή τους.

Η Ομοσπονδία Υπαλλήλων Λιμανιών Ελλάδος (ΟΜΥΛΕ) έχει προκηρύξει 24ωρη πανλιμενική απεργία, ενώ θα πραγματοποιήσει συγκέντρωση στις 12 το μεσημέρι στην πλατεία Κλαυθμώνος και πορεία προς στο υπουργείο Οικονομικών, στην πλατεία Συντάγματος.

«Η κυβέρνηση και το ΤΑΙΠΕΔ, παρά τις καθολικές αντιδράσεις των κοινωνικών, αυτοδιοικητικών και συνδικαλιστικών φορέων, επιχειρεί να εκποιήσει τα λιμάνια, χρησιμοποιώντας μεθόδους πολιτικά απαράδεκτες και νομικά έξω από κάθε νομιμότητα», τονίζεται σε ανακοίνωσή της ΟΜΥΛΕ.

Κλείσιμο
Η Ομοσπονδία των υπαλλήλων αναφέρει επίσης, ότι «οι επιπτώσεις αυτής της εγκληματικής πολιτικής θα είναι οδυνηρές για τους παραγωγικούς φορείς, τις επιλιμένιες πόλεις και την κοινωνική και οικονομική ανάπτυξη της χώρας».

Σημειώνεται, ότι οι εργαζόμενοι των λιμανιών αλλά και φορείς της πόλης του Πειραιά έχουν προσφύγει στο Συμβούλιο της Επικρατείας, ζητώντας την ακύρωση της ιδιωτικοποίησης του ΟΛΠ, μια προσφυγή που θα εκδικαστεί στις 2 Δεκεμβρίου.

Η ΟΜΥΛΕ για τον λόγο αυτό διοργανώνει ο Σάββατο 8/11/2014 στον ΟΛΠ (Ακτή Μιαούλη 10) εκδήλωση με θέμα «Η νομική εκδοχή εν όψει της εκδίκασης της προσφυγής στο ΣτΕ και άλλες νομικές πτυχές», στην οποία θα συμμετέχουν, ως εισηγητές, καθηγητές πανεπιστημίων και ο πρόεδρος του Δικηγορικού Συλλόγου Πειραιά.
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Δείτε Επίσης