Πάτρα: Ρώσοι «αιμοδότες» της αγοράς της πόλης

Πάτρα: Ρώσοι «αιμοδότες» της αγοράς της πόλης

Πέντε πτήσεις κάθε εβδομάδα συνδέουν τον Άραξο με αεροδρόμια της Ρωσίας - Οι έμποροι κάνουν λόγο για παρήγορη τόνωση

Πάτρα: Ρώσοι «αιμοδότες» της αγοράς της πόλης
Τέσσερις με πέντε πτήσεις  φτάνουν κάθε εβδομάδα στο αεροδρόμιο του Αράξου φέρνοντας Ρώσους τουρίστες, οι οποίοι καταλήγουν να γίνονται τροφοδότες της αγοράς της Πάτρας και να δίνουν «ανάσα» στα καταστήματα που αιμορραγούν τα τελευταία χρόνια, ιδίως κατά τους θερινούς μήνες.

Όπως λένε στο thebest.gr έμποροι της Πάτρας οι Ρώσοι έχουν αποδειχθεί καλή πελατεία, καθώς είναι πολλοί αυτοί που έρχονται στην Πάτρα και για να κάνουν τις αγορές τους αφήνοντας χρήμα στα άδεια θερινά ταμεία των καταστημάτων.

Την  ίδια ώρα, ξενοδόχοι, επιμελητήριο και εμπορικός σύλλογος έχουν αναλάβει να μεταφέρουν μια δυο φορές την εβδομάδα  σε γκρουπ τουρίστες που διαμένουν στα μεγάλα ξενοδοχειακά συγκροτήματα της Αχαϊας και της Ηλείας και αυτό έχει κάπως τονώσει την κίνηση.

Κλείσιμο
Ωστόσο, όπως λέει στο thebest.gr ο Πρόεδρος του Εμπορικύ Συλλόγου Γιώργος Ρώρος, δεν έχει ακόμη κατακτηθεί ο στόχος της σημαντικής οικονομικής ενίσχυσης της αγοράς με Ρώσους και άλλους τουρίστες, κάτι που αναμένεται να επιχειρηθεί με στοχευμένες κινήσεις την επόμενη χρονιά, έχοντας και την εμπειρία του φετινού καλοκαιριού που λειτουργεί σαν «πιλότος».

Οι Ρώσοι τουρίστες αγοράζουν κυρίως δώρα για τους δικούς τους ενώ αρκετοί είναι αυτοί που αγοράζουν και ρούχα για τις διακοπές τους και όχι μόνο.

Πηγή: thebest.gr

Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Δείτε Επίσης