Οι… κυνηγοί της μουσικής

Οι… κυνηγοί της μουσικής

Ο Παναγιώτης Ρήνος και ο Γιώργος Μιχαήλ μιλούν για την ηλεκτρονική τους πλατφόρμα, Music Hunter

Οι… κυνηγοί της μουσικής
Δύο λάτρεις της μουσικής, ο Παναγιώτης Ρήνος και ο Γιώργος Μιχαήλ, κυνηγούν τα μουσικά νέα από όλο τον κόσμο, με όπλο την αγάπη τους για τη μουσική. Στην ηλεκτρονική τους πλατφόρμα Music Hunter
έχουν ως αποστολή να αρπάζουν πρώτοι όλες τις μουσικές κυκλοφορίες, κυρίως για την ξένη pop αλλά και όχι μόνο, και να παρουσιάζουν μουσικά θέματα που στόχο έχουν να προσφέρουν μουσικές γνώσεις και διασκέδαση.

Κλείσιμο
Οι δημιουργοί του Music Hunter μάς μιλούν για την αγάπη τους για τη μουσική, για το εγχείρημά τους και για την ελληνική μουσική σκηνή. «Δεν υπάρχουν όρια στα όνειρα. Μας αρέσει αυτό που κάνουμε και προσπαθούμε να το κάνουμε καλά με μια όμορφη ομάδα. Στόχος μας είναι η ομάδα να μεγαλώσει και άλλο και να μπορούμε να δημιουργούμε περισσότερα άρθρα και ειδήσεις, μια και υπάρχουν πάντα νέοι και πολύ ταλαντούχοι καλλιτέχνες», συμφωνούν οι δύο συνεργάτες. 

«Στο Music Hunter το κέρδος μας είναι καθαρά η αγάπη μας και η γνώση για τη μουσική. Κανένας από την ομάδα δεν έχει χρηματικό κέρδος και όλοι είμαστε μια ομάδα που ό,τι κάνουμε το κάνουμε επειδή μας αρέσει να ακούμε μουσική και να ενημερώνουμε για τις νέες κυκλοφορίες και το κάνουμε καλά! Στο ελληνικό internet έχουμε ενημερώσει πολλές φορές για νέες κυκλοφορίες πριν καν ακόμα το πάρει χαμπάρι το Billboard και τα ξένα μεγάλα μουσικά site», τονίζουν ο Παναγιώτης και ο Γιώργος για την ηλεκτρονική τους πλατφόρμα. 

Όσον αφορά την κριτική που δέχονται για το εγχείρημά τους, οι κυνηγοί της μουσικής απαντούν πως: «Πάντα θα υπάρχουν οι κακοπροαίρετοι. Πάντα υπάρχει χώρος για ανθρώπους με όρεξη και όραμα για κάτι καινούριο και ξεχωριστό. H κριτική είναι δεκτή από όλους και για όλα. Οι κακές κριτικές αν γίνονται με κακία τότε δεν νομίζω ότι μας αφορούν, ούτε μας επηρεάζουν. Αν γίνονται με αγάπη και υπό τη μορφή συμβουλής, τότε εννοείται ότι προσπαθούμε να βελτιωθούμε και είναι δεκτές».



Ο Μυτιληνιός Παναγιώτης Ρήνος ακολούθησε το πάθος του για τη μουσική και τη δημιουργία ιστοσελίδων. Η μουσική είναι ο πιο διαχρονικός του έρωτας και τα ακούσματα του έχουν μέσα από Βασίλη Παπακωνσταντίνου μέχρι Bjork, και από Βίκυ Λέανδρος μέχρι Justin Bieber, αφού πιστεύει ότι ένας άνθρωπος μπορεί να εκφραστεί ανάλογα τις φάσεις του με όλα τα είδη μουσικής ή με κανένα! «Η έκφραση μέσα από τη μουσική είναι ταλέντο που δεν το έχουν όλοι, είναι πραγματικά σπουδαίο να μπορείς να νιώσεις συναισθήματα ακόμα και με ένα  pop κομμάτι που ίσως και να έχει έναν χαζό στίχο», αναφέρει για τη μουσική. Οι προσωπικές του μουσικές επιρροές έχει περάσει από πολλά στάδια, όπως δηλώνει ο ίδιος, καθώς «έχω υπάρξει από fan του Καζαντζίδη μέχρι των Moderat, και γενικά πιστεύω ότι η μουσική δεν έχει κατηγορίες άλλα ούτε όρια. Κατά κύριο λόγο, με εκφράζει η ξένη pop και αυτό ήταν και το έναυσμα για να δημιουργήσουμε το Music Hunter, ένα portal αφιερωμένο στην ξένη pop χωρίς άλλες κατηγορίες, όπως θέατρο, κινηματογράφος, κτλ.».

Ο Παναγιώτης, ωστόσο, δεν είναι ικανοποιημένος με το σημερινό ελληνικό καλλιτεχνικό τοπίο. Συγκεκριμένα, υποστηρίζει πως «μπορεί να μην υπάρχουν χρήματα για να γίνονται πολλές παραγωγές όμως από αυτές που γίνονται οι μισές είναι για μια "πονεμένη αγάπη", που είναι για μένα βαρετό, και οι άλλες δεν έχουν την έμπνευση που θα ήθελα. Γνωρίζω ότι στην Ελλάδα έχουμε πολλούς καλλιτέχνες με δισκογραφία ή όχι που μπορούν να δημιουργήσουν εκπληκτικά πράγματα και όμως συνήθως δοκιμάζουν τις γνωστές συνταγές, όπως πόνο, videoclips στις ελληνικές παραλίες και κακή pop. Φυσικά, υπάρχουν και πράγματα που ξεχωρίζουν για μένα, αλλά είναι ελάχιστα». Τέλος, είναι σίγουρος για το κάτι διαφορετικό στη μουσική σκηνή, καθώς πρόσφατα ανακάλυψε τη Sevdaliza, μια Ιρανή τραγουδίστρια, την οποία ξεχώρισε.



Ο Γιώργος Μιχαήλ από τη Χαλκίδα δηλώνει φανατικός λάτρης της Eurovision, του κινηματογράφου, του θεάτρου αλλά και του καλού φαγητού ενώ οι μεγάλες αδυναμίες του είναι η μουσική και τα ταξίδια. Το μικρόβιο της μουσικής κόλλησε σε μικρή ηλικία από τον μπαμπά του, καθότι μουσικόφιλος και ο ίδιος. Θυμάται τα Σαββατοκύριακα που δεν έπρεπε να πάει σχολείο, να ξυπνάει στους ήχους της disco, της pop ή rock της δεκαετίας του 1980 που έπαιζαν στο MK2 του μπαμπά και μαζί με τον αδερφό του να παρακολουθούν Mtv. 

Από τον πατέρα του άκουσε πρώτη φορά Donna Summer, Michael Jackson και Queen. Αργότερα, άρχισε να αγοράζει τους δικούς του δίσκους και cd. Μεγάλωσε σε ένα μουσικό περιβάλλον με πολλά γούστα. Σπούδασε στο Οικονομικό Πανεπιστήμιο Αθηνών, έμαθε και διδάσκει πολλές ξένες γλώσσες, πήρε αρκετά πτυχία αλλά η λατρεία για την μουσική ήταν πάντα παρούσα, η οποία και τον οδήγησε στο Music Hunter. Καθημερινές επισκέψεις στο METROPOLIS, εκατοντάδες cds στη συλλογή του, παρών σε δεκάδες συναυλίες. Όντας καθηγητής πλέον προσπαθεί να προκαλέσει το ενδιαφέρον των μαθητών του μιλώντας τους για καλλιτέχνες περασμένων δεκαετιών που ίσως δεν ξέρουν. 

«Νομίζω πως θα παραμείνω ένας Music Hunter για πάντα και όνειρό μου να με ακολουθήσουν πολλοί σε αυτό που με τον Παναγιώτη προσπαθούμε εδώ και λίγο καιρό να κάνουμε. Σημαντικό να ευχαριστήσω τα παιδιά-editors που είναι στην ομάδα μας». Όσον αφορά την ελληνική μουσική σκηνή, ο Γιώργος υποστηρίζει πως «δυστυχώς προβάλλονται λίγοι Έλληνες καλλιτέχνες, ενώ πραγματικά υπάρχουν πολλοί σπουδαίοι αφανείς δημιουργοί, τραγουδοποιοί και τραγουδιστές. Γι’ αυτό υπάρχει το Music Hunter για να δώσουμε ένα χώρο να παρουσιάσουν και αυτοί τη δουλειά τους. Φυσικά στηρίζουμε το ήδη υπάρχον καλό Ελληνικό τραγούδι, που ευτυχώς υπάρχει». Τέλος, θεωρεί πως υπάρχουν ήδη πολλά διαφορετικά πράγματα στη μουσική, αρκεί να έχουμε τα μάτια και τα αυτιά μας ανοιχτά. «Να είμαστε Music Hunters», τονίζει ο ίδιος.
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Δείτε Επίσης