Κωρονοϊός: Πέντε τρόποι που έχει φέρει τα πάνω-κάτω στη σκέψη μας

Κωρονοϊός: Πέντε τρόποι που έχει φέρει τα πάνω-κάτω στη σκέψη μας

Όχι, δεν θα ισχυριστούμε ότι ο ιός είναι ευλογία. Ωστόσο, το ότι πνευματικοί άνθρωποι, ψυχολόγοι, ψυχίατροι, διανοούμενοι, ιερείς μιλούν με θετικά λόγια για κάποιες από τις παράπλευρες επιδράσεις του, μας κάνει να θυμόμαστε ότι ουδέν κακόν, αμιγές καλού

200323195551_clay-banks-LjqARJaJotc-unsplash2
Εάν είστε σαν τους περισσότερους ανθρώπους, ο ιός COVID-19 σας προκαλεί στρες, ακόμα κι αν δεν σας έχει προσβάλλει. Μπορεί να αισθάνεστε κουρασμένοι, ανήσυχοι, απαθείς, ανήσυχοι, απογοητευμένοι, θλιμμένοι, αγχωμένοι. Μπορεί να είστε ακόμη οργισμένοι επειδή κάποιοι άνθρωποι δεν παίρνουν σοβαρά την πανδημία, ενώ άλλοι είναι υπερβολικοί και αδικαιολόγητα πανικοβλημένοι και φτάνουν στα όρια της υστερίας. Ίσως, ακόμη, πιστεύετε ότι η έκκληση για κοινωνική απομόνωση είναι αδικαιολόγητη. Όποια και αν είναι τα συναισθήματα που προκαλεί ο ιός, γνωρίζουμε ένα πράγμα σίγουρα, ο κόσμος στον οποίο ζούμε έχει αλλάξει, διότι εμείς αλλάζουμε οπτική γωνία αντιμετώπισης.

Μαζί με τη μεγαλύτερη εστίαση στην προσωπική υγιεινή και τον ψηφιακό μετασχηματισμό της εργασίας, υπάρχουν αλλαγές στον τρόπο που σκεφτόμαστε τον κόσμο και τον εαυτό μας. Και αυτές οι αλλαγές είναι και αρνητικές και θετικές.

Διαβάστε περισσότερα στο ygeiamou.gr
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Δείτε Επίσης