Ο ύπουλος εχθρός της ψυχικής υγείας των εφήβων

200220171511_daria-nepriakhina-_XR5rkprHQU-unsplash-1

Όλο και περισσότερες έρευνες δείχνουν ότι η τεχνολογία μπορεί να έχει επιζήμιες επιπτώσεις. Όχι με την έννοια της ακτινοβολίας, αλλά της επιβάρυνσης της ψυχικής υγείας των χρηστών, ειδικά των εφήβων και των νέων

Η εικόνα είναι γνώριμη και στην Ελλάδα. Περισσότερο από το 80% των νεαρών εφήβων (έως και 15 χρονών) στο δυτικό κόσμο έχει το δικό τους smartphone. Την ίδια στιγμή στις ΗΠΑ, ο αριθμός των νέων που εισήχθησαν στο νοσοκομείο με αυτοκτονικές τάσεις έχει διπλασιαστεί τα τελευταία χρόνια.

Μια νέα έρευνα που δημοσιεύθηκε αυτόν το μήνα από Καναδούς ερευνητές εξετάζει προσεκτικά κατά πόσον αυτές οι δύο κοινωνικές τάσεις συνδέονται. Οι ερευνητές διαπίστωσαν ότι τα περισσότερα από τα στοιχεία που συνδέουν τη χρήση της τεχνολογίας και τα προβλήματα ψυχικής υγείας είναι εμπειρικά, καθιστώντας δύσκολη την εδραίωση σχέσης αιτίας – αιτιατού. Ωστόσο, υπάρχουν αρκετές τυχαιοποιημένες, ελεγχόμενες μελέτες που δείχνουν ότι τα μέσα κοινωνικής δικτύωσης και η χρήση των smartphone μπορεί να συμβάλλουν στην ψυχική δυσφορία των νέων.

Διαβάστε περισσότερα στο ygeiamou.gr

ΣΧΟΛΙΑ

ΠΡΟΣΘΗΚΗ ΣΧΟΛΙΟΥ
Απομένουν χαρακτήρες
* Υποχρεωτικά πεδία

Δείτε Επίσης