Αλλεργικό άσθμα: Πώς θα προφυλαχθούμε

Αλλεργικό άσθμα: Πώς θα προφυλαχθούμε

Ο αριθμός των ατόμων που χάνουν τη ζωή τους εξαιτίας του άσθματος διαρκώς μειώνεται, αντίθετα, η συχνότητα άσθματος και αλλεργιών προοδευτικά αυξάνεται. Διαβάστε τους λόγους

190318145805_allergia
Το άσθμα είναι μια χρόνια φλεγμονώδης νόσος των αεραγωγών (βρόγχων) που χαρακτηρίζεται από εναλλαγή εξάρσεων και υφέσεων, είτε μετά από θεραπεία είτε και αυτόματα. Οφείλεται στη υπερβολική αντίδραση των βρόγχων, σε ερεθίσματα που φυσιολογικά δεν είναι βλαβερά. Τα κυριότερα συμπτώματά του είναι αίσθημα δυσφορίας ή βάρους στο στήθος, δύσπνοια, συρίττουσα αναπνοή («σφύριγμα», «γατάκια» ή «βράσιμο»), και βήχας. Σε μια ιδιαίτερη υποομάδα ασθενών, ο παροξυσμικος βήχας μπορεί να είναι το μοναδικό σύμπτωμα. Τα συμπτώματα αυτά τυπικά επιδεινώνονται τις βραδινές και πρώτες πρωινές ώρες.

Αποτελεί μείζον πρόβλημα υγείας παγκοσμίως, αφού προσβάλει το 7-10% του πληθυσμού. Υπολογίζεται ότι κάθε χρόνο πεθαίνουν από άσθμα 250.000 άτομα σε όλο τον κόσμο. Με τη γνώση και τις διαρκώς εξελισσόμενες θεραπείες που είναι διαθέσιμες σήμερα, ο αριθμός των ατόμων που χάνουν τη ζωή τους εξαιτίας του άσθματος διαρκώς μειώνεται. Αντίθετα, η συχνότητα άσθματος και αλλεργιών προοδευτικά αυξάνεται.

Διαβάστε περισσότερα στο ygeiamou.gr
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Δείτε Επίσης