«Βάλτε το κινητό στην τσάντα» ζητούν από τους πελάτες τους τα εστιατόρια της Νέας Υόρκης

«Βάλτε το κινητό στην τσάντα» ζητούν από τους πελάτες τους τα εστιατόρια της Νέας Υόρκης

Πολλοί εστιάτορες απαγορεύουν το κινητό στη διάρκεια του φαγητού με το επιχείρημα  ότι προκαλεί «παρεμβολές» στην διαπροσωπική επικοινωνία διαταράσσοντας την «ιερή» ώρα του φαγητού

mobile
Ανεπιθύμητο είναι το κινητό σε πολλά εστιατόρια της Νέας Υόρκης. Η νέα τάση στην «πόλη που δεν κοιμάται ποτέ» αντανακλά στην έντονη δυσαρέσκεια ιδιοκτητών εστιατορίων, οι οποίοι δεν διστάζουν να απαγορεύσουν στους πελάτες τους τη χρήση του κινητού στη διάρκεια του φαγητού.

Το κινητό, που έχει γίνει πλέον για πολλούς προέκταση του εαυτού τους, λογοκρίνεται από όλο και περισσότερους Αμερικανούς ιδιοκτήτες εστιατορίων με το επιχείρημά τους είναι ότι προκαλεί «παρεμβολές» στην διαπροσωπική επικοινωνία διαταράσσοντας την «ιερή» ώρα του φαγητού.

Παίζοντας με το κινητό την ώρα του φαγητού ή στέλνοντας μηνύματα, η επικοινωνία με τον άνθρωπο που έχουμε απέναντί μας μπαίνει σε δεύτερη μοίρα.

Σύμφωνα με το αμερικανικό δίκτυο «CBS», στη Νέα Υόρκη, σε μια πόλη όπου οι άνθρωποι είναι ιδιαίτερα εξαρτημένοι από τα κινητά, όλο και περισσότεροι εστιάτορες ζητούν από τους πελάτες να βάλουν το κινητό στην τσάντα.

Ο Τζον Γουίντερμαν του εστιατορίου Bâtard ήταν τόσο απογοητευμένος από τη συμπεριφορά ορισμένων πελατών που έγραψε στο Facebook: «Αρχίζω να αισθάνομαι ότι είναι καθήκον μου να αρπάζω τους ανθρώπους ακόμα και από το λαιμό αν χρειαστεί και να τους επαναφέρω στην ατμόσφαιρα του εστιατόριου».

«Περπατάτε μέσα σε ένα εστιατόριο και κάποιοι παίζουν βιντεοπαιχνίδι", ανέφερε ο Γουίντερμαν. "Ή υπάρχουν αυτοί που ανεβάζουν στα social media ότι έχουν επέτειο γάμου και γιορτάζουν με την σύντροφό τους σ΄ένα εστιατόριο.Κι όμως, δεν τους βλέπεις να ανταλλάσσουν κουβέντα στη διάρκεια του δείπνου», προσθέτει.

Κλείσιμο
Στο εστιατόριο του Γουίντερμαν τα πράγματα δεν είναι τόσο αυστηρά όσο στο ιταλικό «Il Triangolo Ristorante» στο Κουίνς. Ο Ιταλός ιδιοκτήτης είναι ξεκάθαρος:πρόκειται για αδιαπραγμάτευτο κανόνα ευγένειας της ευρωπαικής κουζίνας

"Δεν υπάρχουν κινητά τηλέφωνα στο τραπέζι, στο δείπνο όλοι μιλούν",επισημαίνει ο Μάριο Γκιγκλιότι. "Αυτό είναι το σπίτι μου, και όταν έρχεστε στο σπίτι μου,βρίσκεστε στο εστιατόριό μου".

Υπάρχουν πολλοί πελάτες που στηρίζουν την πολιτική του.

"Με το τηλέφωνο στην τσάντα μου ξέρω ότι μιλάω με ανθρώπους που είναι περισσότερο ...παρόντες στη συζήτηση»,υποστηρίζει η Μέρι Κάνον Σκοτ,κάτοικος της περιοχής Kew Gardens.
Βεβαίως όταν υπάρχουν κάποια σημαντικά τηλεφωνήματα από τη μπέιμπι σίτερ ή το διευθυντή, φυσικά θα απαντώνται,καλύτερα όμως εκτός της αίθουσας του φαγητού.

Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Δείτε Επίσης