Επιστήμονες αποκεφάλισαν γουρούνια και κράτησαν τους εγκεφάλους ζωντανούς για 36 ώρες!

gour_009

Μια ομάδα επιστημόνων του πανεπιστημίου του Γιέιλ αποκάλυψε ότι πραγματοποίησε το πείραμα - Φρανκενστάιν για πρώτη φορά

Μπορεί ένα εγκέφαλος να κρατηθεί ζωντανός αποκομμένος από το σώμα;

Μια ομάδα επιστημόνων του πανεπιστημίου του Γιέιλ αποκάλυψε ότι κατάφερε να πραγματοποιήσει με επιτυχία το πείραμα - Φρανκενστάιν σε εκατοντάδες χοίρους. Βρήκε δηλαδή τον τρόπο να διατηρήσει τον εγκέφαλο των χοίρων ζωντανό επί 36 ώρες μετά τον θάνατό τους.

Ο ερευνητής Νενάντ Σεστάν, επικεφαλής της ομάδας επιστημόνων του Πανεπιστημίου του Γιέιλ, αποκάλυψε ότι αφού αποκεφάλισε τους χοίρους, ο εγκέφαλός τους διατηρήθηκε επί τρεις ημέρες ζωντανός χωρίς το κεφάλι να συνδέεται με το σώμα.

Μέσα από μια περίπλοκη διαδικασία, οι επιστήμονες κατάφεραν να κρατήσουν ζωντανό τον εγκέφαλο συνδέοντάς το με ένα κλειστό σύστημα που ονομάζουν «BrainEX». Το σύστημα αυτό τροφοδοτεί με τεχνητό αίμα και οξυγόνο τις περιοχές του εγκεφάλου και με αυτό τον τρόπο τον διατηρεί στη ζωή.

Εφαρμόζοντας το αμφιλεγόμενο αυτό πείραμα στόχος των επιστημόνων ήταν να κατανοήσουν απολύτως τον ανθρώπινο εγκέφαλο.

Τι θα συμβεί όμως αν οι επιστήμονες διαπιστώσουν ότι η «φυσιολογική» εγκεφαλική δραστηριότητα μπορεί να συνεχιστεί και εκτός του σώματος; Εδώ ακριβώς εγείρονται ηθικά διλήμματα με τους σφοδρούς πολέμιους των πειραμάτων αυτών να επισημαίνουν πως η πορεία προς την αθανασία των ανθρώπων θα πρέπει να ξεκινήσει από αλλού.

Best of Network

ΣΧΟΛΙΑ (6)

Αυτο

Είναι ένα χαρακτηριστικό δείγμα τι είναι κομμουνιστής.

Αίσχος

ΟΥΣΤ!

Black mirror

Ημαρτον....

Chris

Είδα πείραμα σε ρωσικό ντοκιμαντέρ (του 1929, νομίζω), όπου κράτησαν το κεφάλι ενός σκύλου, εν ζωή, και μετά το ξανακόλλησαν με το σώμα του σκύλου. Το σκυλάκι έζησε κανονικά για αρκετό καιρό. Αυτά είναι ήδη γνωστά. Μάλιστα η αντλία που χρησιμοποίησαν για να δίνουν αίμα στο ζώο, όσο το κεφάλι ήταν κομμένο, άνοιξε τον δρόμο στις εγχειρήσεις μεταμόσχευσης καρδιάς. Μπορούμε μέχρι ένα σημείο να ερμηνεύσουμε το σύστημα ανθρώπων και ζώων, με όρους καθαρά μηχανικής.

456

Νομίζω λίγες ώρες "έζησε" το κομμένο κεφάλι του σκύλου αλλά, όπως λες, ίδιο πείραμα μου φαίνεται.

Σοβιετικοί ήταν λεβέντη, όχι Ρώσοι...

Οι Ρώσοι καπιταλιστές μόνο βότκα ξέρουν να παράγουν και σε σχέση με τα επιτεύγματα της ΕΣΣΔ, δεν είναι ούτε τρίχα από το μουστάκι του τιτάνα Γεωργιανού. -

ΠΡΟΣΘΗΚΗ ΣΧΟΛΙΟΥ
Απομένουν χαρακτήρες
* Υποχρεωτικά πεδία

Δείτε Επίσης

190422131118_post_trauma-1280x720

Μεγάλη η συμβολή Ελλήνων επιστημόνων στο σχεδιασμό ενός έξυπνου συστήματος που μπορεί να διακρίνει τη φωνή ενός ανθρώπου που πάσχει από μετατραυματική διαταραχή, από κάποιον που δεν έχει τέτοιο πρόβλημα

ekepy_argos

Άσκηση ετοιμότητας ευρείας κλίμακας ανάμεσα στους εργαζόμενους στο Γενικό Νοσοκομείο Σπάρτης και την Πυροσβεστική Οι ασκήσεις του ΕΚΕΠΥ συνεχίζονται σε Μολάους και Κύθηρα