Τσάι μάτσα: Μήπως είναι καλύτερο από τον καφέ και πιο ήπιο με το στομάχι; Ο ειδικός απαντά
Δυσκολεύεστε να διαλέξετε ανάμεσα σε τσάι μάτσα και καφέ; Το καθένα έχει τη δική του ιστορία, γεύση και, φυσικά, τα δικά του οφέλη για την υγεία. Ένας καθηγητής μας βοηθά να επιλέξουμε αυτό που μας ταιριάζει
Αν δεν μπορείτε να ξεκινήσετε την ημέρα σας χωρίς καφέ, ίσως ήρθε η ώρα να σκεφτείτε το τσάι μάτσα ως εναλλακτική. Το μάτσα, το παραδοσιακό ιαπωνικό ρόφημα, κερδίζει συνεχώς δημοτικότητα και πολλοί το θεωρούν μια πιο υγιεινή επιλογή σε σχέση με τον καφέ. Αλλά ποιο είναι πραγματικά το καλύτερο για την υγεία σας; Ο αναπληρωτής Καθηγητής Εθνοφαρμακολογίας στο Πανεπιστήμιο του Westminster, Δρ. Anthony Booker, αναλύει σε άρθρο του στο The Conversation τα οφέλη αλλά και τις διαφορές τους.
Το μάτσα προέρχεται από το φυτό Camellia sinensis, το ίδιο που χρησιμοποιείται και για το πράσινο και το μαύρο τσάι. Η κύρια διαφορά του μάτσα είναι ότι τα φύλλα του μεγαλώνουν στη σκιά για αρκετές εβδομάδες πριν τη συγκομιδή, κάτι που ενισχύει την περιεκτικότητά του σε χλωροφύλλη και αμινοξέα. Στη συνέχεια, τα φύλλα αλέθονται σε σκόνη, την οποία καταναλώνουμε ολόκληρη, αντί να πίνουμε μόνο το εκχύλισμα όπως με το πράσινο τσάι ή τον καφέ. Ο καφές, αντίθετα, προέρχεται από τους καβουρδισμένους κόκκους του καφεόδεντρου (Coffea).
Διαβάστε περισσότερα στο ygeiamou.gr
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr