Άνοια: Πώς μας «κλέβει» χρόνια ζωής ακόμα και όταν δεν πάσχουμε

Άνοια: Πώς μας «κλέβει» χρόνια ζωής ακόμα και όταν δεν πάσχουμε

Έρευνα με χρηματοδότηση των αμερικανικών Ινστιτούτων Υγείας αποκαλύπτει την εμπλοκή περιβαλλοντικών και γενετικών παραγόντων στο μειωμένο προσδόκιμο ζωής τόσο των πασχόντων με άνοια όσο και εκείνων που δεν νοσούν!

women_sisters_twins_2206523703

Η εμφάνιση άνοιας σε μέλος της οικογένειας αποτελεί δυσάρεστο νέο, μια εξέλιξη που θα σημάνει την αρχή μιας νέας πραγματικότητας. Τα νέα της διάγνωσης ωστόσο προμηνύουν δυσάρεστα και για τα αδέλφια των ανοϊκών ατόμων αφού, ακόμη χωρίς να εμφανίσουν ποτέ τη διαταραχή, θα πρέπει να αναμένουν κοντύτερο το μήκος της ζωής τους.

Τα παραπάνω συμπεραίνει πρόσφατη μελέτη Σουηδών και Αμερικανών ερευνητών που χρηματοδοτήθηκε από τα Εθνικά Ινστιτούτα Υγείας  των ΗΠΑ (NIH) και δημοσιεύεται στο Alzheimer’s & Dementia, το επιστημονικό περιοδικό της Αμερικανικής Εταιρείας Αλτσχάιμερ. «Περιμέναμε άλλα αποτελέσματα. Αναμέναμε ότι, σε δίδυμα αδέλφια που το ένα εμφάνισε άνοια και το άλλο όχι, η διαφορά στο προσδόκιμο ζωής θα ήταν η ίδια ακριβώς με αυτή που παρατηρείται σε ξένα άτομα (μη συγγενείς)», σχολίασε η Jung Yun Jang, επικεφαλής της μελέτης που «έτρεξε» στο πλαίσιο των διδακτορικών της σπουδών στο τμήμα ψυχολογίας του Πανεπιστημίου της Νότιας Καλιφόρνιας.

Διαβάστε περισσότερα στο ygeiamou.gr

Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Δείτε Επίσης