Νόσος των Λεγεωνάριων: Aσφαλιστικές καλύψεις για τη νόσο που ήδη μετρά νεκρούς στην Ευρώπη

Νόσος των Λεγεωνάριων: Aσφαλιστικές καλύψεις για τη νόσο που ήδη μετρά νεκρούς στην Ευρώπη

Πώς καλύπτει η ιδιωτική ασφάλιση υγείας την αναπνευστική λοίμωξη «του καλοκαιριού» που πλήττει την νοτιοανατολική Πολωνία; Τι προβλέπεται για τις περιπτώσεις νοσηλείας σε Μονάδα Εντατικής Θεραπείας;

man_cough_doctor_1111982174
Μια απειλή, για την οποία προειδοποιούσε ήδη το Ευρωπαϊκό Κέντρο Ελέγχου και Πρόληψης Νοσημάτων (ECDC) από τον περασμένο μήνα, γίνεται πραγματικότητα στη νοτιοανατολική Πολωνία. Μέχρι το μεσημέρι της Δευτέρας 28 Αυγούστου, ο απολογισμός της μικρής επιδημίας της νόσου των Λεγεωναρίων που ξέσπασε στη χώρα ήταν 11 νεκροί και 150 περίπου κρούσματα.

Η νόσος των λεγεωναρίων ή λεγεωνέλλωση αποτελεί μια οξεία βακτηριακή λοίμωξη του αναπνευστικού που προκαλείται από το βακτήριο λεγιονέλλα της πνευμονίας (Legionellae pneumofila) του γένους Legionella. Η ονομασία της μάς γυρίζει πίσω στον χρόνο έναν περίπου αιώνα, στο 1936 συγκεκριμένα, όταν η 58η συνάντηση της Αμερικανικής Λεγεώνας στη Φιλαδέλφεια των ΗΠΑ θα εγγραφεί στην ιστορία κυρίως για μια δυσάρεστη εξέλιξη: τους περισσότερους από 200 νοσήσαντες και 29 νεκρούς που προκάλεσε μια μυστηριώδης αναπνευστική λοίμωξη που τα media της εποχής βάφτισαν επιπλέον «πυρετό δολοφόνο» ή «πυρετό της Φιλαδέλφειας».

Διαβάστε περισσότερα στο ygeiamou.gr
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Δείτε Επίσης