Το πρώτο «παιδί του σωλήνα» έκλεισε τα 45: Τι μας επιφυλάσσει το μέλλον της εξωσωματικής γονιμοποίησης

Το πρώτο «παιδί του σωλήνα» έκλεισε τα 45: Τι μας επιφυλάσσει το μέλλον της εξωσωματικής γονιμοποίησης

Σαν σήμερα, 25 Ιουλίου 1978, γεννήθηκε η Louise Brown το πρώτο «παιδί του σωλήνα». Η κυρία Ελένη Κοντογιάννη, Senior Κλινική Εμβρυολόγος στο Εμβρυολογικό Εργαστήριο Μονάδας ΥΓΕΙΑ IVF Εμβρυογένεσις παρουσιάζει τα επιτεύγματα της εξωσωματικής γονιμοποίησης καθώς και όλα όσα πρέπει να περιμένουμε στο κοντινό μέλλον με πρωταγωνιστή την τεχνητή νοημοσύνη

baby_1521362582
Από την γέννηση του πρώτου «παιδιού του σωλήνα» μέχρι σήμερα, υπολογίζουμε ότι έχουν γεννηθεί πάνω από 12 εκατομμύρια μωρά. Οι αριθμοί είναι συγκλονιστικοί, αλλά όχι ικανοποιητικοί αν σκεφτεί κάνεις το τεράστιο μέγεθος της υπογονιμότητας.

Περίπου 1 στα 6 ζευγάρια δυσκολεύεται στην απόκτηση παιδιού. Η υπογονιμότητα συνεχώς αυξάνεται, ειδικά η ανδρική. Ο αριθμός και η ποιότητα των σπερματοζωαρίων σε ολόκληρο τον κόσμο εμφανίζουν συνεχή πτώση. Επιπλέον, η τεχνολογία συνεχίζει να εξελίσσεται, το μέλλον της εξωσωματικής γονιμοποίησης υπόσχεται πολλά και έχει τεράστιες δυνατότητες, ανοίγοντας νέους ορίζοντες σε διάφορους τομείς. Σε αυτό το άρθρο, διερευνούμε τις συναρπαστικές μελλοντικές κατευθύνσεις της εξωσωματικής γονιμοποίησης, συμπεριλαμβανομένων των εξελίξεων στην εξωσωματική γονιμοποίηση, την in vitro σπερματογένεση και ωογένεση, τη θεραπεία της υπογονιμότητας και την παράταση της αναπαραγωγικής ζωής.

Διαβάστε περισσότερα στο ygeiamou.gr
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

BEST OF NETWORK

Δείτε Επίσης