Πότε αφαιρούνται οι αμυγδαλές – Τρεις τεχνικές αμυγδαλεκτομής χωρίς νυστέρι

Πότε αφαιρούνται οι αμυγδαλές – Τρεις τεχνικές αμυγδαλεκτομής χωρίς νυστέρι

Ποια είναι τα συνήθη προβλήματα των αμυγδαλών, και πότε αυτές πρέπει να αφαιρούνται και ποιες είναι οι διαθέσιμες τεχνικές αφαίρεσής τους; Τις απαντήσεις δίνει o κύριος Στυλιανός Μαγκανάρης Διευθυντής Ωτορινολαρυγγολόγος Metropolitan Hospital

amygdales
Οι αμυγδαλές είναι ένα ζευγάρι μικρών οργάνων σε σχήμα οβάλ που βρίσκονται στο πίσω μέρος του λαιμού και αποτελούν μέρος του ανοσοποιητικού συστήματος. Αποτελούνται από λεμφικό ιστό και είναι υπεύθυνες για την παγίδευση και την απομάκρυνση βακτηρίων, ιών και άλλων επιβλαβών ουσιών που εισέρχονται στο σώμα μέσω του στόματος και της μύτης.

Οι αμυγδαλές μπορεί να μολυνθούν και να αναπτύξουν φλεγμονή, οδηγώντας σε μια κατάσταση που ονομάζεται αμυγδαλίτιδα. Αυτή η κατάσταση είναι γνωστή από αρχαιοτάτων χρόνων. Ένα από τα πρώτα ιατρικά κείμενα για την περιγραφή των αμυγδαλών γράφτηκε από τον αρχαίο Έλληνα ιατρό Γαληνό (έζησε τον δεύτερο αιώνα μ.Χ.) ο οποίος πίστευε ότι οι αμυγδαλές ήταν σημαντικές για την υγεία του σώματος και έγραψε ότι θα μπορούσαν να φουσκώσουν και να διογκωθούν λόγω ποικίλων αιτιών, όπως μόλυνση, τραυματισμός και έκθεση στον κρύο αέρα.

Διαβάστε περισσότερα στο ygeiamou.gr
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

BEST OF NETWORK

Δείτε Επίσης