Να βγάλω τις αμυγδαλές; Έρευνα απαντά αν η επέμβαση βοηθά τους ενήλικες

Να βγάλω τις αμυγδαλές; Έρευνα απαντά αν η επέμβαση βοηθά τους ενήλικες

Σημαντική μείωση των τακτικών πονοκεφάλων, αλλά και εξοικονόμηση χρημάτων μπορούν να εξασφαλίσουν οι ασθενείς με αμυγδαλίτιδα που επιλέγουν την αφαίρεση αμυγδαλών - Διαβάστε τα ενδιαφέροντα επιστημονικά ευρήματα, που θα γλιτώσουν πολλούς από μια χρόνια και κοστοβόρα προσπάθεια αντιμετώπισης με αναλγητικά

amygdales
Για πολλά χρόνια, η αφαίρεση αμυγδαλών ήταν μια επέμβαση που συσχετιζόταν περισσότερο με την παιδική ηλικία. Τη θεωρία αυτή, όμως, έρχεται να ανατρέψει μια εκτενής έρευνα από το Πανεπιστήμιο του Newcastle, σύμφωνα με την οποία οι ενήλικες ασθενείς με τακτικούς πονόλαιμους, που υποβάλλονται σε αφαίρεση αμυγδαλών, μπορούν να μειώσουν κατά 50% τις ενοχλήσεις που αντιμετωπίζουν σε διάστημα δύο ετών. Παράλληλα, η ερευνητική ομάδα διαπίστωσε ότι η αμυγδαλεκτομή σε άτομα ηλικίας 16 ετών και άνω αποδείχθηκε και οικονομικά πιο συμφέρουσα, συγκριτικά με τη λύση των αναλγητικών και αντιβιοτικών φαρμάκων. Τα νέα επιστημονικά συμπεράσματα δημοσιεύονται στο The Lancet.

Η αφαίρεση αμυγδαλών αποτελεί μια απλή επέμβαση, κατά την οποία αποσπώνται τα δύο κομμάτια λεμφικού ιστού που βρίσκονται σε κάθε πλευρά του πίσω μέρους του λαιμού. Πολλοί άνθρωποι υποβάλλονται σε αμυγδαλεκτομή, με στόχο να απαλλαγούν από τους πόνους και να βελτιώσουν την ποιότητα ζωής τους. Παρ’ όλα αυτά, παρατηρείται μία μείωση στην τάση των ενήλικων ασθενών να προσέρχονται για αμυγδαλεκτομή.

Διαβάστε περισσότερα στο ygeiamou.gr
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

BEST OF NETWORK

Δείτε Επίσης