Κλινικές μελέτες: Το διπλό όφελος για τους ασθενείς

Κλινικές μελέτες: Το διπλό όφελος για τους ασθενείς

Η συστηματική προσπάθεια των τελευταίων τριών ετών στην κλινική έρευνα φέρνει τα πρώτα αποτελέσματα. Ο προϋπολογισμός για τις κλινικές μελέτες το 2022 ανήλθε σε 128 εκατομμύρια ευρώ, έναντι 108 εκατομμυρίων ευρώ το 2021

ezgif_com-webp-to-jpg__2_
Τα βήματα που έχουν γίνει στην Ελλάδα στον τομέα των κλινικών μελετών αποκαλύπτονται από τα στοιχεία του 2022, όταν οι μελέτες που έλαβαν άδεια αυξήθηκαν κατά περίπου 10%, προσφέροντας διπλό όφελος στους ασθενείς: Πρόσβαση σε καινοτόμες θεραπείες για σοβαρές και απειλητικές ασθένειες και ελπίδα οι θεραπείες να εγκριθούν και να αποτελέσουν πιθανή θεραπευτική λύση.

Εκτός από τον δεδομένο θετικό αντίκτυπο στους ασθενείς, οι κλινικές μελέτες παραμένουν μια μεγάλη ευκαιρία για επενδύσεις. Σύμφωνα με τα στοιχεία που έχει στη διάθεσή του το ygeiamou.gr, το 2022 το σύνολο των εγκρίσεων για κλινικές μελέτες ανήλθε σε 223, ενώ το 2021 ήταν 203. Παράλληλα, όπως προκύπτει από τα δεδομένα του Εθνικού Οργανισμού Φαρμάκων (ΕΟΦ), ο προϋπολογισμός για τις κλινικές μελέτες το 2022 ανήλθε σε 128 εκατομμύρια ευρώ, έναντι 108 εκατομμυρίων ευρώ το 2021 (μεταβολή + 18%) και 87 εκατομμυρίων ευρώ το 2020.

Διαβάστε περισσότερα στο ygeiamou.gr
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

BEST OF NETWORK

Δείτε Επίσης