Λιπώδες ήπαρ: Η επέμβαση που μπορεί να αναστρέψει την πορεία της νόσου

Τα οφέλη της βαριατρικής χειρουργικής στην αντιμετώπιση της μη αλκοολικής στεατοηπατίτιδας αναδεικνύει νέα μελέτη, που συνέκρινε τη λύση του χειρουργείου με την ιατρική φροντίδα και τις παρεμβάσεις στον τρόπο ζωής

nosos_ipatos
Ισχυρό προβάδισμα στη λύση του χειρουργείου για την αντιμετώπιση της μη αλκοολικής λιπώδους νόσου του ήπατος δίνει νέα μελέτη. Τα νέα επιστημονικά ευρήματα θέτουν στο μικροσκόπιο τρεις διαφορετικές μεθόδους διαχείρισης της νόσου -παρεμβάσεις στον τρόπο ζωής, φαρμακευτική αγωγή και χειρουργική επέμβαση- αναδεικνύοντας ότι η βαριατρική χειρουργική αποδεικνύεται σημαντικά πιο αποτελεσματική από κάθε άλλη θεραπευτική μέθοδο. Η σχετική μελέτη δημοσιεύεται στο The Lancet.

Ερευνητές από το King’s College του Λονδίνου και το Καθολικό Πανεπιστήμιο της Ρώμης πραγματοποίησαν στην Ιταλία μια πολυκεντρική τυχαιοποιημένη κλινική δοκιμή, συγκρίνοντας την αποτελεσματικότητα της βαριατρικής και μεταβολικής χειρουργικής έναντι των αλλαγών στον τρόπο ζωής και της καλύτερης τρέχουσας ιατρικής φροντίδας σε 288 ασθενείς.

Διαβάστε περισσότερα στο ygeiamou.gr
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

BEST OF NETWORK

Δείτε Επίσης