Περιφερική Αρτηριακή Νόσος: Οι αόρατοι ασθενείς που δεν «βλέπουν» οι γιατροί

Περιφερική Αρτηριακή Νόσος: Οι αόρατοι ασθενείς που δεν «βλέπουν» οι γιατροί

Έμφυλες ανισότητες επικρατούν σε ό,τι αφορά τη διάγνωση και την αντιμετώπιση των γυναικών με περιφερική αρτηριακή νόσο - Έρευνα αποκαλύπτει τους λόγους που συχνά οι γυναίκες είναι οι αόρατοι ασθενείς που οι γιατροί σπανίως εντοπίζουν

man_woman
Αισθητή γίνεται η ανισότητα των δύο φύλων σε ό,τι αφορά τη διάγνωση και θεραπεία της περιφερικής αρτηριακής νόσου. Η θεραπεία για την περιφερική αρτηριοπάθεια κάτω άκρων έχει αναπτυχθεί κατά κύριο λόγο σε άνδρες και είναι λιγότερο αποτελεσματική σε γυναίκες σύμφωνα με ανασκόπηση μελετών που δημοσιεύθηκε στο European Heart Journal – Quality of Care and Clinical Outcomes, επιστημονικό περιοδικό της Ευρωπαϊκής Εταιρίας Καρδιολογίας (ESC). Στην έκθεση επισημαίνονται οι βιολογικοί, κλινικοί και κοινωνικοί λόγοι που οι γυναίκες συχνά υποδιαγιγνώσκονται, ανταποκρίνονται λιγότερο καλά στη θεραπεία και έχουν χειρότερη κλινική εξέλιξη.

Η περιφερική αρτηριακή νόσος χαρακτηρίζεται από μειωμένη αιμάτωση των κάτω άκρων, λόγω στένωσης ή απόφραξης των αρτηριών των κάτω άκρων. Η κύρια αιτία της νόσου είναι η αθηροσκλήρωση, που σημαίνει σκλήρυνση των αρτηριών.

Διαβάστε περισσότερα στο ygeiamou.gr
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα

Δείτε Επίσης