Αντιπηκτικές ενέσεις τέλος – Το πασίγνωστο χάπι που τις αντικαθιστά

Αντιπηκτικές ενέσεις τέλος – Το πασίγνωστο χάπι που τις αντικαθιστά

Από τη δυσάρεστη εμπειρία των ενέσεων μπορεί να γλυτώσει ασθενείς με χειρουργήσιμο κάταγμα, ένα χάπι πασίγνωστο για την αντιπυρετική του δράση μεταξύ άλλων σημαντικών ιδιοτήτων

230120155421_doctor_aspirin_pill
Τη χορήγηση χαμηλού μοριακού βάρους ηπαρίνης μέσω ενέσεων που αναγκάζονται να λαμβάνουν ασθενείς με κάταγμα για την πρόληψη της εν τω βάθει φλεβικής θρόμβωσης φαίνεται πως μπορεί να αντικαταστήσει μια εναλλακτική εξίσου αποτελεσματική και λιγότερο επώδυνη. Σύμφωνα με της μεγαλύτερη έρευνα που δημοσιεύτηκε στο New England Journal of Medicine, η γνωστή ασπιρίνη σημείωσε τα ίδια προστατευτικά οφέλη με τις αντιπηκτικές ενέσεις έναντι του κινδύνου θρόμβωσης, συνήθους επιπλοκής σε ασθενείς με χειρουργήσιμο κάταγμα που μπορεί να εμφανίσουν θρόμβους στα άκρα ή τους πνεύμονες (πνευμονική εμβολή), απειλητικούς ακόμα και για τη ζωή τους.

Στη μεγαλύτερη μελέτη σε ασθενείς με ορθοπαιδικό τραύμα, μια διεπιστημονική σύμπραξη ορθοπαιδικών και ορθοπαιδικών-χειρουργών με επικεφαλής ερευνητές από το Τμήμα Ορθοπαιδικής της Ιατρικής Σχολής του Πανεπιστημίου του Μέριλαντ και την Ένωση για την Έρευνα Μείζονος Τραύματος των Άκρων της Σχολής Δημόσιας Υγείας Bloomberg του Πανεπιστημίου Johns Hopkins, συμμετείχαν 12.211 ασθενείς με χειρουργήσιμο κάταγμα ποδιού ή βραχίωνα είτε κάταγμα πυέλου ανεξαρτήτως θεραπείας. Διακρίθηκαν τυχαία σε δύο ομάδες: μια ομάδας που λάμβανε 30 mg. ενέσιμης ηπαρίνης χαμηλού μοριακού βάρους δύο φορές την ημέρα και μία που λάμβανε 81 mg. ασπιρίνης δύο φορές την ημέρα. Η παρακολούθηση διήρκησε 90 ημέρες.

Διαβάστε περισσότερα στο ygeiamou.gr
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Δείτε Επίσης