Στρες: Το καλύτερο αγχολυτικό κρύβεται στο οικογενειακό τραπέζι

Στρες: Το καλύτερο αγχολυτικό κρύβεται στο οικογενειακό τραπέζι

Πριν «ξινίσετε» για το επόμενο οικογενειακό τραπέζι, διαβάστε τα οφέλη που έχει για την υγεία σας σύμφωνα με πρόσφατη μελέτη από την Αμερικανική Καρδιολογική Εταιρεία

221011204507_family_lunch_dinner_food
Τα οικογενειακά τραπέζια για κάποιους ισούνται με βασανιστική εμπειρία. Η Αμερικανική Καρδιολογική Εταιρεία ωστόσο θα τους συνέστηνε να αναθεωρήσουν καθώς, σύμφωνα με πρόσφατη μελέτη της, πάνω από εννέα στις δέκα οικογένειες (91%) που τρώνε μαζί θα πετύχουν μείωση στα επίπεδα άγχους.

«Όταν γευματίζουμε με παρέα καταφέρνουμε να μειώσουμε το άγχος, να ενισχύσουμε την αυτοεκτίμησή μας και να βελτιώσουμε τις κοινωνικές μας σχέσεις» ανέφερε η Δρ Erin Michos τονίζοντας πως τα παιδιά θα επωφεληθούν σημαντικότερα από τα γεύματα αυτά. Η Δρ Michos, εθελόντρια της Αμερικανικής Καρδιολογικής Εταιρείας και αναπληρώτρια διευθύντρια Προληπτικής Καρδιολογίας στο Johns Hopkins της Βαλτιμόρης εξήγησε ακόμη πως το χρόνιο στρες αυξάνει επιπλέον τον κίνδυνο καρδιακής νόσου και εγκεφαλικού επεισοδίου και έτσι κρίνεται αναγκαία η έγκαιρη διαχείριση και μείωσή του.

Διαβάστε περισσότερα στο ygeiamou.gr
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

BEST OF NETWORK

Δείτε Επίσης