Καύσωνας: Δύο φάρμακα αυξάνουν 60% τον κίνδυνο για έμφραγμα – Ευάλωτοι οι καρδιοπαθείς

Καύσωνας: Δύο φάρμακα αυξάνουν 60% τον κίνδυνο για έμφραγμα – Ευάλωτοι οι καρδιοπαθείς

Η φαρμακευτική αγωγή που λαμβάνουν οι καρδιοπαθείς σκοπό έχει τη θωράκιση της υγείας τους - Κατά τη διάρκεια του καύσωνα ωστόσο, τα σωτήρια αυτά φάρμακα μπορούν να γίνουν μπούμερανγκ απειλώντας τους ασθενείς με έμφραγμα του μυοκαρδίου - Δείτε ποια είναι αυτά τα φάρμακα

220802143650_heat
Iδιαίτερα προσεκτικοί θα πρέπει να είναι οι καρδιοπαθείς κατά την περίοδο των ακραίων θερμών θερμοκρασιών, όταν λαμβάνουν δύο φαρμακευτικές αγωγές: β- αναστολείς και αντιαιμοπεταλιακά φάρμακα, όπως η ασπιρίνη. Σε αυτό το συμπέρασμα κατέληξαν οι ερευνητές από το Πανεπιστήμιο του Γέιλ, οι οποίοι κρούουν τον κώδωνα του κινδύνου λόγω της κλιματικής αλλαγής και την επερχόμενη αύξηση των καρδιακών προσβολών. Η έρευνά τους δημοσιεύτηκε στο Nature Cardiovascular Research.

Υπό κανονικές συνθήκες, για τα άτομα με στεφανιαία νόσο, οι β- αναστολείς μπορούν να βελτιώσουν την ποιότητα της ζωής τους, ενώ η ασπιρίνη και άλλα αντιαιμοπεταλιακά φάρμακα μπορούν να μειώσουν τον κίνδυνο καρδιακής προσβολής. Ωστόσο, σύμφωνα με τη μελέτη, κατά τη διάρκεια του καύσωνα, η προστασία αυτή θα μπορούσε να αντιστραφεί και να θέσει τη ζωή τους σε κίνδυνο.

«Οι ασθενείς που λαμβάνουν αυτά τα δύο φάρμακα διατρέχουν υψηλότερο κίνδυνο καρδιακής προσβολής», επισημαίνει ο δρ. Kai Chen, επίκουρος καθηγητής στο Τμήμα Επιδημιολογίας (Περιβαλλοντική Υγεία) της Σχολής Δημόσιας Υγείας του Yale και πρώτος συγγραφέας της μελέτης. «Κατά τη διάρκεια των κυμάτων καύσωνα, θα πρέπει να λαμβάνουν μέτρα προστασίας, όπως να βρίσκονται σε αίθουσες που κλιματίζονται».

Διαβάστε περισσότερα στο ygeiamou.gr
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

BEST OF NETWORK

Δείτε Επίσης