Έχετε διαβήτη; Δείτε αν μπορείτε να ασφαλιστείτε

Ο σακχαρώδης διαβήτης τύπου 1 και 2 μπορεί να καλυφθεί από το συμβόλαιο υγείας, υπό βασικές ωστόσο προϋποθέσεις. Ενημερωθείτε σχετικά, καθώς και για το τί προβλέπεται από τα ασφαλιστήρια ζωής

220726175748_diebetes_insurance
Στις 27 Ιουλίου 1921, ο Καναδός χειρουργός Frederick Banting και ο φοιτητής ιατρικής του Πανεπιστημίου του Τορόντο Charles Best απομονώνουν για πρώτη φορά με επιτυχία την ορμόνη ινσουλίνη στο εργαστήριο του καθηγητή John Macleod. Η πρώτη σωτήρια χορήγηση της ορμόνης που ρυθµίζει την γλυκαιµία σε άτομα με διαβήτη πραγματοποιήθηκε τον Ιανουάριο του 1922 και το 1923, οι επιστήμονες Banting και MacLeod τιμήθηκαν με το Νόμπελ Ιατρικής.

Σύμφωνα με εκτιμήσεις του Παγκόσμιου Οργανισμού Υγείας, περί τα 422 εκατομμύρια άνθρωποι σε όλον τον κόσμο (9,3% του παγκόσμιου πληθυσμού) πάσχουν από διαβήτη και 1,5 εκατ. χάνουν τη ζωή τους εξαιτίας της νόσου. Επί του παρόντος, το 9,3% του ενήλικου πληθυσμού παγκοσμίως ζει με τη μεταβολική ασθένεια, ενώ ένας στους δέκα (11%) είναι το αντίστοιχο ποσοστό στην Ελλάδα. Ο Σακχαρώδης Διαβήτης τύπου 1 (πλήρης έλλειψη ινσουλίνης), αυτοάνοση πάθηση που αφορά το 5-7% των ασθενών και ο Σακχαρώδης Διαβήτης τύπου 2 (αναποτελεσματική χρήση ινσουλίνης) που αφορά το 90% των περιπτώσεων, αποτελούν τις δύο βασικούς τύπους.

Διαβάστε περισσότερα στο ygeiamou.gr
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Δείτε Επίσης