Ιώσεις – Ανάρρωση: 5 tips για να περιορίσετε τα συμπτώματα χωρίς φάρμακα

Ιώσεις – Ανάρρωση: 5 tips για να περιορίσετε τα συμπτώματα χωρίς φάρμακα

Δοκιμάστε πέντε απλές πρακτικές που σας βοηθούν να καταπραύνετε τα συμπτώματα των ιώσεων

220303215344_cold-1280x720
Οι ιώσεις του ανώτερου αναπνευστικού συστήματος όπως το κοινό κρυολόγημα και η γρίπη, αποτελούν τς μόνιμες ανησυχίες κάθε χειμώνα, στις οποίες πλέον έχει προστεθεί και η Covid-19. Κι ενώ όλοι πλέον γνωρίζουμε ότι με μερικά αντιπυρετικά, αποσυμφορητικά μύτης και άφθονα χαρτομάντιλα, μπορεί να θέσουμε υπό έλεγχο το συνάχι και την ενοχλητική καταρροή, καθώς και να πάρουμε τα μέτρα μας απέναντι στις ήπιες λοιμώξεις του αναπνευστικού, πολλοί είναι αυτοί που επιθυμούν να το πράξουν με μη φαρμακευτικούς τρόπους.

Πριν τα συμπτώματα επιδεινωθούν και γίνει απαραίτητη η επίσκεψη στο γιατρό, οι παρακάτω απλές πρακτικές θα προσφέρουν ανακούφιση και ίσως ακόμα και θωράκιση του ανοσοποιητικού.

Πόνοι στους μύες

Έρευνες έδειξαν πως ένα από τα κλασικά συμπτώματα της γρίπης, η μυαλγία και ο πόνος στα οστά, μπορεί να αντιμετωπιστεί με την προσθήκη του τζίντζερ, της ευρύτερα γνωστής πιπερόριζας. Ειδικότερα, μελέτη που δημοσιεύθηκε στο Phytotherapy Research υπερθεματίζει τις ιδιότητες και τη δράση του ως παυσίπονο, ωστόσο θα χρειαστούν ακόμα περισσότερες μελέτες για να εξακριβωθεί η χρυσή τομή της δοσολογίας του. Μέχρι τότε μπορούμε να πίνουμε ζεστά ροφήματα στα οποία θα έχουμε ρίξει μέσα τριμμένο τζίντζερ – κάνουν θαύματα!


Διαβάστε περισσότερα στο ygeiamou.gr
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Δείτε Επίσης