Καρδιοπαθείς: Πόσο πρέπει να γυμνάζονται – Έρευνα απαντά

Καρδιοπαθείς: Πόσο πρέπει να γυμνάζονται – Έρευνα απαντά

«Όσο περισσότερη άσκηση, τόσο το καλύτερο» τόσο για τους υγιείς όσο και για τους ασθενείς με καρδιαγγειακά νοσήματα σύμφωνα με τα συμπεράσματα έρευνας επιστημόνων από την Ολλανδία

211203141343_hearts
Η μέτρια ή ακόμα και η έντονη άσκηση έχει την ιδιότητα να προλαμβάνει διάφορες ασθένειες αλλά και να παρατείνει το προσδόκιμο ζωήςΚ. Πώς μπορούν όμως να επωφεληθούν όσοι πάσχουν από καρδιαγγειακά νοσήματα; Αυτό επιχείρησαν να διερευνήσουν ερευνητές από το Ιατρικό Κέντρο του Πανεπιστημίου του Radboud στην Ολλανδία. Η μελέτη δημοσιεύτηκε στο PLOS Medicine και τα αποτελέσματά της υποδεικνύουν ότι ενώ μειώνεται ο κινδύνος του πρόωρου θανάτου στα υγιή άτομα όταν διατηρούν τα επίπεδα της φυσικής δραστηριότητας σε υψηλά επίπεδα, τα άτομα με κάποια καρδιαγγειακή νόσο δεν υπήρχε κάποιο ανώτατο όριο σωματικής δραστηριότητας πέραν του οποίου δεν υπήρχε άλλο όφελος.

Οι επιστήμονες, χρησιμοποίησαν δεδομένα από τη μελέτη Lifelines, που αφορούσε σε 167.729 άτομα που διαμένουν στη Βόρεια Ολλανδία. Έκαναν μια σύγκριση μεταξύ της φυσικής δραστηριότητας και των σοβαρών καρδιαγγειακών συμβάντων καθώς και της θνησιμότητας από όλες τις αιτίες σε τρεις διαφορετικές ομάδες ατόμων: σε υγιή άτομα, σε άτομα με αυξημένο κίνδυνο εμφάνισης καρδιαγγειακών παθήσεων και σε άτομα με καρδιαγγειακή νόσο.


Διαβάστε περισσότερα στο ygeiamou.gr
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Δείτε Επίσης