Αναιμία: Ο σπόρος που καταπολεμά την ανεπάρκεια σιδήρου

Αναιμία: Ο σπόρος που καταπολεμά την ανεπάρκεια σιδήρου

Μπορεί οι περισσότεροι να το γνωρίζουν ως τροφή των πουλιών, στην πραγματικότητα, όμως, αυτός ο σπόρος είναι μία από τις καλύτερες και πιο θρεπτικές επιλογές που μπορεί να κάνει κάποιος για να αντιμετωπίσει την έλλειψη σιδήρου που πολύ συχνά οδηγεί σε αναιμία – Ποιος είναι και από τι εξαρτάται η ποσότητα του σιδήρου που παρέχει

211019195044_kexri-1280x720
Νέα μελέτη που δημοσιεύθηκε στο Frontiers in Nutrition δείχνει ότι η τακτική κατανάλωση κεχριού μπορεί να βελτιώσει τα επίπεδα αιμοσφαιρίνης και φερριτίνης ορού προκειμένου να μειωθεί η ανεπάρκεια σιδήρου (αναιμία), κατάσταση που αυξάνεται ραγδαίως σε παγκόσμιο επίπεδο.

Η πρόσφατα δημοσιευμένη έρευνα, που αποτελείται από μια μετα-ανάλυση 22 μελετών σε ανθρώπους και οκτώ εργαστηριακών μελετών για την κατανάλωση κεχριού και την αναιμία, πραγματοποιήθηκε από επτά οργανισμούς σε τέσσερις χώρες με επικεφαλής το ICRISAT (International Crops Research Institute for the Semi-Arid Tropics).

«Η μελέτη κατέληξε ότι το κεχρί μπορεί να παράσχει ολόκληρη ή την περισσότερη από την ποσότητα σιδήρου που χρειάζεται καθημερινά ένας μέσος άνθρωπος. Παρόλο που η ποσότητα του σιδήρου που παρέχεται εξαρτάται από την ποικιλία του κεχριού και τη μορφή επεξεργασίας του, η έρευνα δείχνει με σαφήνεια ότι το κεχρί μπορεί να παίξει έναν πολλά υποσχόμενο ρόλο στην πρόληψη και μείωση των υψηλών επιπέδων ανεπάρκειας σιδήρου-αναιμίας», υπογραμμίζει ο Δρ. S Anitha, επικεφαλής συγγραφέας της μελέτης και διατροφολόγος στο ICRISAT.

Διαβάστε περισσότερα στο ygeiamou.gr
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Δείτε Επίσης