Το αντιδιαβητικό φάρμακο που καταπολεμά τα γηρασμένα και φλεγμονώδη λιποκύτταρα

Το αντιδιαβητικό φάρμακο που καταπολεμά τα γηρασμένα και φλεγμονώδη λιποκύτταρα

Άρρηκτα συνδεδεμένη είναι η σχέση της παχυσαρκίας με τον διαβήτη τύπου 2 και οι επιστήμονες εντόπισαν άλλο ένα λόγο που η πρώτη κατάσταση προκαλεί τη δεύτερη – Ένα ευρέως χρησιμοποιούμενο φάρμακο για τον διαβήτη φαίνεται πως μπορεί να αποτελέσει θεραπευτική επιλογή και για την παχυσαρκία

201103174125_obesity
Είναι γνωστό ότι η παχυσαρκία επηρεάζει την παραγωγή ινσουλίνης και με την πάροδο του χρόνου και τους κινδύνους που οδηγούν στον διαβήτη τύπου 2 και άλλες μεταβολικές παθήσεις. Τώρα, λοιπόν, ερευνητές από το Ινστιτούτο Karolinska της Σουηδίας κατάφεραν να εξηγήσουν καλύτερα τους λόγους που τα λιπoκύτταρα προκαλούν μεταβολική νοσηρότητα. Η μελέτη, που δημοσιεύθηκε στο Nature Medicine, μπορεί να επηρεάσει τη θεραπεία για κάποιες συννοσηρότητες της παχυσαρκίας με ήδη διαθέσιμα φάρμακα.

Όταν τα λιποκύτταρα εκτείνονται, αρχίζουν να εκκρίνουν παράγοντες που προκαλούν φλεγμονή στον λιπώδη ιστό, ενώ επηρεάζουν και την αντίσταση στην ινσουλίνη, κατάσταση όπου τα κύτταρα στο σώμα δεν αποκρίνονται στην ινσουλίνη με τον τρόπο που θα έπρεπε. Η σημαντική δουλειά της ινσουλίνης είναι να ρυθμίσει την ενέργεια, δηλαδή τη γλυκόζη, για τα κύτταρα και όταν αυτή η λειτουργία διαταράσσεται, όπως συμβαίνει με την αντίσταση στην ινσουλίνη, ο κίνδυνος για διαβήτη τύπου 2 αυξάνεται.

Διαβάστε περισσότερα στο ygeiamou.gr
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Δείτε Επίσης