Κορωνοϊός: Το χάπι που μειώνει στο μισό τον κίνδυνο νοσηλείας και θανάτου

Κορωνοϊός: Το χάπι που μειώνει στο μισό τον κίνδυνο νοσηλείας και θανάτου

Αν εγκριθεί από τις ρυθμιστικές αρχές, θα είναι πλέον πραγματικότητα το πρώτο χάπι που αποδεδειγμένα θεραπεύει τον κορωνοϊό, προσθέτοντας ένα νέο και εύκολο όπλο στη φαρέτρα της μάχης με τη νόσο COVID-19

191008155021_pills3-1280x720
Σε μία ακόμα προσπάθεια αντιμετώπισης της πανδημίας, η φαρμακοβιομηχανία Merck ανακοίνωσε πρόσφατα ότι το πειραματικό χάπι, που παρήγαγε και απευθύνεται σε ανθρώπους που έχουν νοσήσει από COVID-19, μείωσε στο μισό τις νοσηλείες και τους θανάτους.

Όπως γίνεται αντιληπτό, ένα χάπι που θα μπορεί να λαμβάνει ο καθένας στο σπίτι του θα ανακουφίσει την πίεση στα νοσοκομεία, ενώ θα περιορίσει και τις εξάρσεις της πανδημίας σε πιο φτωχές ή απομακρυσμένες περιοχές του κόσμου, που δεν έχουν πρόσβαση σε εμβόλια ή πολυδάπανες θεραπείες. «Θα μας επιτρέψει να θεραπεύουμε περισσότερους ανθρώπους πιο γρήγορα και με λιγότερο κόστος», ανέφερε χαρακτηριστικά ο Δρ. William Schaffner, λοιμωξιολόγος στο Πανεπιστήμιο Vanderbilt.

Συνεργαζόμενη με την Ridgeback Biotherapeutics, η εταιρεία Merck πραγματοποίησε μια μελέτη, η οποία έδειξε ότι οι ασθενείς που έλαβαν μολνοπιραβίρη (molnupiravir) εντός πέντε ημερών από την εμφάνιση των συμπτωμάτων κορωνοϊού είχαν περίπου το μισό ποσοστό νοσηλείας και θανάτου συγκριτικά με όσους έλαβαν εικονικό φάρμακο.

Διαβάστε περισσότερα στο ygeiamou.gr
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

BEST OF NETWORK

Δείτε Επίσης