Κορωνοϊός – Εμβόλιο: Γιατί είναι απαραίτητη η τρίτη δόση – Ποιοι πρέπει να την κάνουν

Κορωνοϊός – Εμβόλιο: Γιατί είναι απαραίτητη η τρίτη δόση – Ποιοι πρέπει να την κάνουν

Τη στιγμή που ήδη αρκετές χώρες, μεταξύ των οποίων και η Ελλάδα, προχωρούν στη χορήγηση τρίτης δόσης εμβολίου κατά του κορωνοϊού, τα ερωτήματα που προκύπτουν ως προς το γιατί κάποιοι άνθρωποι τίθενται σε προτεραιότητα είναι πολλά – Οι επιστήμονες απαντούν

210413220205_vaccination-0
Καθώς ο εμβολιασμός κατά της COVID-19 συνεχίζεται σε όλο τον κόσμο, νεότερα δεδομένα δείχνουν ότι οι ανοσοκατεσταλμένοι δεν προστατεύονται επαρκώς από τις πρώτες δύο δόσεις των εμβολίων. Για αυτούς τους ανθρώπους, λοιπόν, μια τρίτη, ενισχυτική δόση θα είναι ιδιαίτερα ωφέλιμη.

Ποιοι άνθρωποι θεωρούνται ανοσοκατεσταλμένοι;
Ανοσοκατεσταλμένοι είναι οι άνθρωποι με τις λεγόμενες «ανοσοανεπάρκειες», κατά τις οποίες τμήμα του ανοσοποιητικού τους συστήματος λείπει ή δεν λειτουργεί όσο καλά θα έπρεπε. Οι ανοσοανεπάρκειες χωρίζονται σε δύο μεγάλες κατηγορίες:

Οι πρωτογενείς ανοσοανεπάρκειες είναι πολύ σπάνιες, συχνά κληρονομικές παθήσεις που προκαλούνται από μεταλλάξεις στο DNA.
Οι δευτερογενείς ανοσοανεπάρκειες είναι αρκετά συχνές και δημιουργούνται μετά τη γέννηση. Παράγοντες που μπορούν να προκαλέσουν δευτερογενή ανοσοανεπάρκεια είναι η κακή διατροφή, ορισμένες λοιμώξεις, ο καρκίνος και κάποιες θεραπείες. Ποικίλλουν σε σοβαρότητα, ανάλογα με το σημείο του ανοσοποιητικού συστήματος που λείπει ή τον βαθμό της απώλειας λειτουργικότητας.

Διαβάστε περισσότερα στο ygeiamou.gr
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Δείτε Επίσης