Κρεατάκια και αμυγδαλές: Γιατί το καλοκαίρι είναι ιδανική εποχή για την αφαίρεσή τους

Κρεατάκια και αμυγδαλές: Γιατί το καλοκαίρι είναι ιδανική εποχή για την αφαίρεσή τους

Τα κρεατάκια και οι αμυδγαλές είναι ένα από τα πιο συχνά προβλήματα, τα οποία απασχολούν τους γονείς με μικρά παιδιά. Η κ. Ανατολή Παταρίδου, Χειρουργός Ωτορινολαρυγγολόγος, Επιστημονικός Συνεργάτης ΥΓΕΙΑ εξηγεί γιατί το καλοκαίρι είναι η κατάλληλη εποχή για την χειρουργική τους αφαίρεση, εφόσον αυτό είναι απαραίτητο

190215084514_Child-Bear-Doctor2
Το καλοκαίρι είναι η εποχή που οι γιατροί συστήνουν να αφαιρούνται χειρουργικά κρεατάκια και αμυγδαλές. Οι λόγοι είναι καθαρά πρακτικοί και σε καμία περίπτωση δεν είναι ο κανόνας. Ανά περίπτωση μπορεί να θεωρηθεί ότι πρέπει να γίνει το χειρουργείο σε κάποια άλλη στιγμή, ενώ οι λόγοι είναι εξατομικευμένοι – δεν ισχύουν τα ίδια για όλα τα παιδιά.

Το καλοκαίρι, όμως, που τα παιδιά δεν έχουν υποχρεώσεις, έχουν όλον τον χρόνο να αναρρώσουν και να προετοιμαστούν για έναν χειμώνα με ελεύθερη αναπνοή και χωρίς υψηλούς πυρετούς και πόνους.

Πώς λειτουργούν αμυγδαλές και κρεατάκια

Ποια είναι, όμως, η λειτουργία των αμυγδαλών και των αδενοειδών εκβλαστήσεων, όπως ονομάζονται επιστημονικά τα κρεατάκια; Σε τι χρειάζονται στον οργανισμό;

Κλείσιμο
Οι αμυγδαλές και οι αδενοειδείς εκβλαστήσεις είναι λεμφικός ιστός, ο οποίος συμμετέχει στην άμυνα του οργανισμού έναντι των λοιμώξεων.

Διαβάστε περισσότερα στο ygeiamou.gr
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Δείτε Επίσης