Η δραστηριότητα – «φυσικό φάρμακο» που βελτιώνει την χοληστερόλη και τη διάθεση

Η δραστηριότητα – «φυσικό φάρμακο» που βελτιώνει την χοληστερόλη και τη διάθεση

Φορέστε άνετα παπούτσια και την καλύτερή σας διάθεση, βάλτε λίγο μουσική και ρίξτε το στο... χορό. Αυτό τουλάχιστον συστήνουν οι επιστήμονες με στόχο τη βελτίωση των επιπέδων της χοληστερόλης, της φυσικής κατάστασης αλλά και της διάθεσης. Δείτε για ποιους είναι ιδιαίτερα αποτελεσματική αυτή η σύσταση

210728130658_41689967_l
Δεν κοστίζει σχεδόν τίποτα, βελτιώνει την ισορροπία, τη στάση του σώματος και το βάδισμα ενώ μας γυμνάζει ευχάριστα χωρίς να χρειάζεται να κοπιάσουμε ιδιαίτερα. Ο χορός, σύμφωνα και με νέα ερευνητικά δεδομένα δημοσιευμένα στο Menopause, το περιοδικό της Εταιρείας Εμμηνόπαυσης Βόρειας Αμερικής (NAMS), λειτουργεί ως φυσικό «φάρμακο» για τις γυναίκες που βρίσκονται στην μετεμμηνόπαυση, καθώς όχι μόνο βελτιώνει τη φυσική τους κατάσταση, αλλά και τη διάθεση και την αυτοεκτίμηση τους, μειώνοντας μάλιστα στο ελάχιστο και τον κίνδυνο τραυματισμών.

Οι αλλαγές που βιώνουν οι γυναίκες κατά τη διάρκεια αυτής της περιόδου, όπως η πρόσληψη βάρους, οι αλλαγές του μεταβολισμού αλλά και η αύξηση των τριγλυκεριδίων και της «κακής» χοληστερόλης, αυξάνουν με τη σειρά τους τον κίνδυνο εμφάνισης καρδιαγγειακών νοσημάτων. Σε συνδυασμό με τη μείωση της σωματικής δραστηριότητας, η υγεία τους μπορεί να τεθεί σε κίνδυνο, καθώς αυξάνεται και ο κίνδυνος των τραυματισμών από πτώση. Εκτός όμως από τις σωματικές αλλαγές, οι μετεμμηνοπαυσιακές γυναίκες, βλέποντας το σώμα τους να αλλάζει, παρουσιάζουν και μειωμένη αυτοπεποίθηση.


Διαβάστε περισσότερα στο ygeiamou.gr
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

BEST OF NETWORK

Δείτε Επίσης