Κορωνοϊός – Εμβόλιο: Αποφασίσατε να μην πάτε για την δεύτερη δόση; Δείτε τι θα συμβεί

Κορωνοϊός – Εμβόλιο: Αποφασίσατε να μην πάτε για την δεύτερη δόση; Δείτε τι θα συμβεί

Δεν θα υστερεί μόνο ως προς την αντισωματική ανοσία όποιος παραλείψει τη δεύτερη δόση εμβολίου κατά της COVID-19 αλλά, παράλληλα, θα χάσει τη μοναδική αφύπνιση που προκαλεί στους έμφυτους ανοσολογικούς μηχανισμούς ο πλήρης εμβολιασμός, ιδίως από εμβόλια τεχνολογίας mRNA. Οι ειδικοί εξηγούν

210720154001_mrna_vaccine
Έχει πολλάκις επισημανθεί η σημαντικά μικρότερη, λίγο πάνω από το 30%, ανοσία που εξασφαλίζει στον οργανισμό έναντι της COVID-19 ο ημιτελής εμβολιασμός, η πρώτη δηλαδή μόνο δόση εμβολίου στα διδοσικά σχήματα (Pfizer?BioNTech, Moderna, AstraZeneca).

Αυτό που δεν ήταν ευρέως γνωστό και φέρνουν στο φως ερευνητές από την Ιατρική Σχολή του Πανεπιστημίου του Στάνφορντ, είναι η ώθηση που δίνει σε ένα ειδικό τμήμα του ανθρώπινου ανοσοποιητικού συστήματος η δεύτερη δόση και, εν προκειμένω, από τα εμβόλια της πρόσφατης τεχνολογίας mRNA.

Τα σημαντικά ευρήματα που δημοσιεύονται στο Nature, προκύπτουν από τη μελέτη των επιστημόνων για το εμβόλιο της Pfizer συγκεκριμένα, το οποίο πρόσφατα ανακοίνωσε ότι προτίθεται να ζητήσει κατεπείγουσα έγκριση για τρίτη δόση εμβολίου υπό την απειλή της παραλλαγής Δέλτα και του τέταρτου κύματος που αρχίζει να «φουσκώνει»

Διαβάστε περισσότερα στο ygeiamou.gr
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Best of Network

Δείτε Επίσης