Κατάθλιψη – Συμπτώματα: Τα αντιφλεγμονώδη που τα καταπολεμούν – Που βρίσκονται

Κατάθλιψη – Συμπτώματα: Τα αντιφλεγμονώδη που τα καταπολεμούν – Που βρίσκονται

Δύο ω-3 λιπαρά οξέα φαίνεται πως μπορούν να μειώσουν τη φλεγμονή και να βελτιώσουν τα συμπτώματα κατάθλιψης στους ασθενείς, υποστηρίζει νέα μελέτη

201103211525_woman_depression-1280x720__1_
Ερευνητές από το Βιοϊατρικό Ερευνητικό Κέντρο Maudsley του Ινστιτούτου Έρευνας για την Υγεία (NIHR) αξιολόγησαν τις επιδράσεις που είχαν οι υψηλές δόσεις των ω-3 πολυακόρεστων λιπαρών EPA και DHA -που περιέχονται στα λιπαρά ψάρια– σε εργαστηριακά ανεπτυγμένους νευρώνες καθώς και σε ασθενείς για να αποσαφηνίσουν τον τρόπο με τον οποίο οι ενώσεις αυτές μειώνουν τη φλεγμονή και την κατάθλιψη. Η καινοτόμος αυτή προσέγγιση επέτρεψε στους επιστήμονες να εντοπίσουν έναν σημαντικό μοριακό μηχανισμό που μπορεί να συμβάλει στην ανάπτυξη πιθανών νέων θεραπειών με ω-3 λιπαρά οξέα για πάσχοντες από κατάθλιψη.

Προηγούμενη έρευνα έχει δείξει ότι οι πάσχοντες από βαριά καταθλιπτική διαταραχή έχουν υψηλότερα επίπεδα φλεγμονής στο σώμα αλλά προς το παρόν δεν έχει τεκμηριωθεί η πιθανή δράση μιας αντιφλεγμονώδους θεραπείας για την κατάθλιψη. Και παρόλο που έχει αποδειχθεί ότι δύο σημαντικά ω-3 λιπαρά οξέα -το EPA και το DHA- παρέχουν αντιφλεγμονώδεις και αντικαταθλιπτικές επιδράσεις, ο ακριβής μηχανισμός μέσω του οποίου συμβαίνει αυτό παραμένει άγνωστος.


Διαβάστε περισσότερα στο ygeiamou.gr
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

BEST OF NETWORK

Δείτε Επίσης